Ann-Margret – från Valsjöbyn till Hollywood

Ann-Margret är en av de få svenskar som lyckats i Hollywood. Här möter vi henne både i det tjusiga huset i Kalifornien och på besök i den svenska hembygden.

Ann-Margret föddes i Sverige 1941, men flyttade redan som femåring till USA. Där blev hon känd som artist, skådespelare och även sexsymbol. Hon har nominerats till Oscar två gånger, vunnit fem Golden Globe Awards och en Emmy. Under sin karriär har hon spelat med berömdheter som John Wayne, Elvis Presley, Jack Nicholson, Kirk Douglas, Steve McQueen och Walter Matthau

Vi får följa med hem till Ann-Margret och hennes man Roger Smith i fashionabla Beverley Hills, ett hus som tidigare ägdes av Humphrey Bogart och Lauren Bacall. Dokumentären bjuder på generösa mängder arkivmaterial och medverkar gör välkända skådespelare som Jon Voight, Bo Derek och Maud Adams. Vi får också följa med Ann-Margret till Sverige och jämtländska Valsjöbyn när hon besöker gamla barndomsvänner, fiskar och minns sin uppväxt. Dessutom besöker hon huset på Gärdet i Stockholm där hon föddes.

Svensk dokumentär från 2014 av Johan Asplund.

Sändningstider:
SVT1 Torsdag 1 jan 2015 kl 17.00
 

Dokumentärfilm

Svenska och utländska kvalitetsdokumentärer