För dig naken

Hudlös skildring av konstnären Lars Lerin och hans sökande efter kärlek. Om svårigheten att träffa någon och att verkligen bli kär igen efter brustet hjärta och många år av missbruk.

De kan inte kommunicera med varandra och kommer från två vitt skilda världar. Men Lars är trött på att leta efter "den rätte". Kan man bestämma sig för att bli kär? Och hur lär man sig att älska, inte bara någon annan utan även sig själv?

Lars Lerin är en av Skandinaviens mest framstående konstnärer. Regissören Sara Broos är hans guddotter och följer nära deras kärlekshistoria från det första trevande mötet på Arlanda genom tvivel och uppbrott, passion och värme. En humoristisk och varm film med en mörk underton, om att våga möta en främling och stå naken inför den andre med alla sina fel och brister.

Filmen vann Dragon Award för bästa svenska dokumentärfilm på Göteborg International Film Festival 2012. För Dig Naken blev en kritiker- och publiksuccé på bio och en av de mest sedda svenska dokumentärfilmerna de senaste tio åren.

Några pressröster:

”Sara Broos foto, regi, klipp är närmast mästerligt. Jag tror henne om att göra vad som helst i framtiden. Den tillhör henne, jag är övertygad…” Johan Croneman, DN

Astrid Söderberg Widding recenserade filmen i Svenska Dagbladet och gav den en femma: “Nakenhetskildrar med seismografisk precision”

Bob Hansson twittrade: “Bland det finaste jag sett. Naknare, ärligare, räddare kärlek finns inte på film. Se! ”

Tittare skriver i sociala medier:

”Berörande och bedårande. #kärlek #love” – Susann på Twitter.

”Dokumentären om Lars Lerin & Junior på @svtplay är verkligen magi. Tack! #FörDigNaken.” – Petter på Twitter.

”Fantastisk film om kärlek,hopp,ensamhet och smärta.” – Janet på Facebook

”Finaste! Såg programmet med Lars som visades i TV, blev mycket berörd och nästan förälskad!!! Så underbart!” – Britt-Marie på Facebook.

”Finaste kärleksfilmen!” – Ann-Louise på Facebook.

Svensk dokumentär från 2012 av Sara Broos.

Sara är aktuell med den nya filmen Speglingar som har premiär på Göteborg Film Festival. Där tävlar den om bästa nordiska dokumentär.