Förvaret
Förvaret

På Migrationsverkets förvar hålls människor inlåsta för att tvångsutvisas från Sverige. Filmarna Anna Persson och Shaon Chakraborty skildrar en smärtsam verklighet som få utifrån känner till.

Vi följer Aina som skilts från sina barn och ständigt lever i skräcken att skickas tillbaka till den plats hon flytt ifrån och Sami, en ung man som försöker sätta ord på alla orättvisor han ser. Två kvinnor ur personalen, Sophie och Solveig, visar värme och omtanke mot de inlåsta, men kritiseras av chefen för att vara för sociala. Var går gränsen mellan tjänsteman och medmänniska?

Förvaret är en film som öppnar dörren till en verklighet som få känner till existerar i Sverige och väcker fundamentala frågor kring medmänsklighet och mänskliga rättigheter.

Regi: Anna Persson och Shaon Chakraborty. Foto: Erik Vallsten. Klippning: Kristin Grundström. Klippning tv-version: Björn Kessler. Producent: Anna Weitz.

Efter sändningen kunde du chatta med regissörerna Anna Persson och Shaon Chakraborty samt Ignacio Vita - advokat specialiserad på asyl- och migrationsrätt. Läs hela chatten här.

Förvaret vann Gulbaggen för bästa dokumentärfilm. Läs allt om galan här!

Sändningstider:
SVT2 och SVT Play tors 19 nov 2015 kl 20.00
SVT2 sön 22 nov 2015 kl 23.05

Dokumentärfilm

Svenska och utländska kvalitetsdokumentärer