Frank Sinatra 100 år

Frank Sinatra
Frank Sinatra

Ett intimt porträtt av sångaren, skådespelaren, pappan, maken och filantrop Frank Sinatra berättad genom hans egna ord från timmar av arkiverade intervjuer, tillsammans med kommentarer från dem som stod honom närmast. Dokumentären väver samman musik och bilder från Sinatras händelserika liv tillsammans med sällan sedda bilder från hans berömda Retirement Concert i Los Angeles 1971.

Del 1 av 2 - SVT2 fredag 11 december kl. 19.00
Genom ljudupptagningar hör vi Frank Sinatra själv berätta om sitt händelserika liv. Genom intervjuer med vänner och familjemedlemmar varvat med utdrag ur den kända avskedskonserten från 1971 målas bilden av en av vår tids största röster upp. I första delen från vi följa Frank Sinatra från barndomen, via de tidiga åren som kämpande sångare på nattklubbar i New Jersey, till det stora genomslaget med berömmelsens alla fram- och baksidor.

Del 2 av 2 - SVT2 lördag 12 december kl. 19.00
Sinatra är 1959 med och bildar Rat pack-gänget och under den här perioden associeras han med både maffian och Kennedy-familjen. Genom ljudupptagningar hör vi Sinatra själv berätta om sitt händelserika liv. Genom intervjuer med vänner och familjemedlemmar varvat med utdrag ur den kända avskedskonserten från 1971 målas bilden av en av vår tids största röster upp.

På grund av tekniska problem visas dokumentärfilmen om Frank Sinatra i SVT Play från och med måndag 14 december.

Dokumentärfilm

Svenska och utländska kvalitetsdokumentärer