Kidnappad i Jesu namn

Kidnappad i Jesu namn
Kidnappad i Jesu namn

Varje år kidnappas tusentals amerikanska tonåringar från sina hem och transporteras till kristna reformskolor på föräldrarnas order. Här ska de förvandlas till ”sunda kristna vuxna”.

– David var ett ljushuvud. Han var begåvad. Han var en bra person, någon vi alla tyckte om. Vi förstod inte hur någon som han inte fick gå kvar här.

– Ena stunden var han på alla fester och i nästa stund får jag veta att min bästa vän var borta. Det stämde inte med hur David var. Vi visste inte varför han inte ringde tillbaka.

Fördes bort – på order av föräldrarna
När David inte dök upp vid skolstarten förstod vännerna att något inte stod rätt till. Det visade sig att David kidnappats, på föräldrarnas order, från sitt hem och transporterades till en kristen reformskola i Dominikanska republiken.

– Jag är bög och mina föräldrar kunde inte acceptera det. Mamma sa att hon aldrig kunde älska en homosexuell son, berättar David.

I dokumentären får vi följa med till en av de skolor i Dominikanska republiken dit amerikanska tonåringar förs på sina föräldrars order. Vi får på nära håll följa de metoder och det program som tvingas på studenterna.

Skolan är en plats dit ungdomar kan komma och få ordning på sina liv, det menar chefen för skolan – David Wier.

Amerikansk dokumentär från 2014.

Sändningstider:
SVT2 och SVT Play onsdagen den 14 okt 2015 kl 20.00

Dokumentärfilm

Svenska och utländska kvalitetsdokumentärer