Vi som diggar Elvis

Vi som diggar Elvis
Vi som diggar Elvis

En hyllning till Elvis där artisterna Brolle, Nanne Grönvall och The Boppers framför Elvis låtar och pratar om hur han påverkat dem. Musikern Per-Erik Hallin berättar om sin personliga relation till stjärnan när han under två år var Elvis pianist och vän.

I dokumentären berättas hela den unika historien kring musikern Per Erik Hallins relation till Elvis Presley både som musiker och vän.

– Jag har blivit uppringd av journalister och branschfolk som frågat hur fasiken jag fick till det med att Per Erik ville medverka i just detta program och berätta sin story om Elvis. Per-Erik har konstant tackat nej i 30-års tid då andra frågat, berättar filmaren Stefan Olsson.

Utöver Per Erik Hallins historia får vi träffa bland annat Anna-Pia - en 34-årig värmländska som utöver sitt kunnande och intresse även har träffat Elvis bandmedlemmar, Micke - som har Nordens och troligtvis Europas största Elvis samling och Lill- Elvis - 18 år gammal från Avesta som redan som 8-åring gammal sydde sin egen guldkostym och gick ”all in” på Elvis.

Programmet innhåller unikt arkivmaterial, både foton och rörligt, om och med Elvis Presley.

En film av Stefan Olsson. Redigering: Nami Kawakita. Huvudfotograf: Bratislav Stankovic.

Sändningstider:
SVT1 och SVT Play söndag 26 juni 2016 kl 17.00