Ny film- och tv-serietalkshow med Petra Mede och Fredik Sahlin

Petra Mede och Fredrik Sahlin
Petra Mede och Fredrik Sahlin programleder nya film och tv-serie talkshowen Dolly.

I nya talkshowen Dolly ska Petra Mede och Fredrik Sahlin guida tittarna genom film- och tv-serievärlden. Det blir ett program fullt med gäster, bildande inslag och roliga upptåg.

Var med på inspelningen – anmäl ditt intresse här!

Från Melodifestival till filmfest! I januari kommer vi få se komikern och programledaren Petra Mede leda nya talkshowen Dolly tillsammans med filmkritikern Fredrik Sahlin.

Till Kulturnyheterna berättar programledarduon:

– Anledningen till att det är jag och att vi är två är att vi ska komma lite från olika håll. Fredrik som filmvetare och jag får kanske representera tittaren. Jag kan inte så mycket om film som Fredrik men jag kan vara mer direkt och ställa andra typer av frågor, som kanske inte behöver vara lika initierade, säger Petra Mede.

– Du har ju erfarenheten som skådespelare och där kan du ställa mer initierade frågor än vad jag kan, säger Fredrik.

I programmet kommer tittaren inte bara få djupdyka i filmens värld utan även i tv-seriernas.

– Naturligtvis ska vi bevaka de största tv-serierna på något sätt, säger Fredrik Sahlin.

– Det har jag varit så illa tvungen till, säger Petra med ett skratt. Nej då, det har jag gjort med glädje men ibland år det jobbigt att se svensk film. Vi är helt neutrala!

I showen kommer det bjudas in gäster och det hela kantas av bildande inslag.

– Med den här programledarmixen kommer vi få spännande möten med gästerna, kunniga intervjuer, folkbildande inslag samt några oväntade frågor och roliga upptåg. Efter att ha sett ett program hoppas jag man känner sig underhållen, ha lärt sig något nytt och blivit guidad i det stora film- och teveutbudet, säger producenten Johan Scheele.

Se intervjun med Petra Mede och Fredrik Sahlin här

Programnamnet Dolly är inspirerat av en kameravagn som man använder för att göra åkningar vid filminspelningar – då vagnen kallas just dolly.

Petra Mede är också aktuell som programledare för sin femte Guldbaggegala!

Dolly har premiär 11 januari klockan 20.00 i SVT2 och SVT Play