Villaidyllen blev ett fuktskadat inferno

Domstolen – friad eller fälld?
Domstolen – friad eller fälld?

Grannarna i drömhusen på Djurgården i Stockholm brukade bada och grilla tillsammans. Men efter en fuktskada har idyllen blivit ett inferno – och grannarna i bostadsrättsföreningen stämmer varandra på mångmiljonbelopp.

En liten bostadsrättsförening med bästa läget på Djurgården i Stockholm utkämpar en bitter strid med en av de nya ägarna, som köpt in sig i föreningen. Båda parter stämmer varandra på miljonbelopp och härvan verkar aldrig ta slut. Advokaterna byts ut i samma takt som miljonkostnaderna ökar och den som förlorar riskerar en katastrof.

– Det är klart att vi önskar, vi andra, att han tar sitt pick och pack och flyttar härifrån, säger Bengt Uggla, en av parterna.

– Det går inte att umgås under de här förhållandena eller de här premisserna. Vi har ingen som helst lust eller anledning att försöka ha något utbyte längre med den här typen av individer som agerar på ett sånt här sätt, säger Petter Kilefors, som är den som köpte in sig i föreningen.

För första gången på nästan 70 år får vi vara med och se hur den svenska rättvisan fungerar innanför dörrarna, inne i rättssalen. Kan vi lita på det svenska rättssystemet och får alla samma rättshjälp?

 

Domstolen – friad eller fälld? sänds i SVT1 klockan 21.00.