Förändringens vindar blåser i Downton Abbey

Tom Branson (Allen Leech), Lord Gillingham (Tom Cullen) och Lady Mary Crawley (Michelle Dockery).

Den storslagna skildringen av kärlek, intriger, liv och död på det edwardianska godset ”Downton Abbey” är tillbaka. Den femte säsongen bjuder på hemligheter, skandaler och omvälvande förändringar.

1920-talet fortsätter och förändringens vindar blåser på Downton för familjen Crawley och deras tjänstestab. Vilken av Marys beundrare ska slutligen vinna hennes gunst? Ska Isobel och Lord Merton slutligen bli ett par? Kommer Ediths hemlighet att komma i dagen? Och nu när Mr Carson och Mrs Hughes funnit varandra på riktigt, kommer deras kärlek att blomstra?

Snacka Downton med Tv-cirkeln

Direkt efter varje avsnitt bjuder Johanna Koljonen och Kristin Lundell in till passionerat och nördigt eftersnack med Downton Abbey-tokiga gäster.

Första avsnittet sänds lördag den 11 oktober 21.30 i SVT1 och SVT Play

För britternas del så kommer Lord Robert Crawley, Mary och Tom Branson att dyka upp redan den 21 september i rutan. Medan amerikanerna får vänta på sin Downton Abbey-dos ända till januari. Men för den svenska publiken är det alltså den 11 oktober som gäller.

George Clooney gästspelar

Sedan tidigare är det klart att skådespelerskan Anna Chancellor (Fyra bröllop och en begravning) kommer att spela rollen som Lady Anstruther. I samband med den nya säsongen kommer ingen mindre än George Clooney kommer att gästspela i en specialsketch.

Blir fler säsonger
Tittarna i Sverige har hyllat serien genom åren och nu ser det ut som att det kommer att bli fler säsonger även efter den femte.

– Jag kan bekräfta att det inte finns några planer på att sluta efter säsong fem, säger Gareth Neame, seriens exekutiva producent, till BBC