Här är de fyra familjerna

Familjerna i andra säsongen av Drömmen om landet

Lär känna familjerna som ska leva ut sina drömmar på landet.

Familjen Loverfelt

Familjen består av Lena (48), Daniel (28), Erik (21) och William (3). Lena och Daniel har varit tillsammans i sex år. Daniel arbetar som säljare och reser mycket och längtar efter att spendera mer tid med familjen. Nu bor dom i radhus i Kälvesta i Vällingby. Tillsammans har de sonen William och de bor även med Lenas son Erik som har särskilda behov. Deras förhoppning är att familjen ska få en bättre samhörighet och att dom ska komma varandra närmre ute på landet. De bor i Vällingby utanför Stockholm och ska nu driva ett Bed and breakfast i Brantevik på Österlen i Skåne.

 

Familjen Pineda-Cortes

Familjen består av Beatriz (40), Marcelo (29), German-David (12) och Izabella (10). Beatriz och Marcelo är både ursprungligen från Chile och har bott i Sverige i 25 respektive 12 år. Gemensamt för Marcelo och Beatriz är att de älskar musik och spelar tillsammans. Sonen German-David gillar att spela tv-spel och Beatriz tror att det skulle vara bra för honom att få komma ut på landet och lämna all elektronik hemma och upptäcka att livet innehåller en massa andra saker. Deras dröm är att tillsammans driva en bondgård med många olika djur och lämna all vardagsstress bakom sig. De bor i Upplands-Väsby och ska driva en bondgård på Öland med bland annat kor och grisar, hästar och höns.

 

Familjen Sedin-Ohrankämmen

Familjen består av Marie (45), Timo (44), Isabella (20) och Amilia (3,5). Marie bor i Göteborg  tillsammans med döttrarna. Hon är tillsammans med Timo som är pappa till Amilia. Timo har två vuxna döttrar sen tidigare. Marie jobbar som konsult och reser en hel del i arbetet. Deras mål är att komma närmare varandra som familj och komma ifrån den komplicerade vardagen. De bor i Högsbo utanför Göteborg och ska driva en getgård utanför Valdemarsvik i Östergötland.

 

Familjen Sabel

Familjen består av mamma Pernilla (47), Johanna (23), Julia (17) och Emma (14). Pernilla jobbar med barn och på fritiden spelar hon gärna golf och älskar att inreda och fota. Tillsammans bor dom i en hyreslägenhet i ett 10-våningshus på Lidingö. Johanna, 23 år, pluggar till marknadsekonom i Jönköping och vill jobba med mode. Julia går första året på gymnasiet och drömmer om att bli regissör. Emma går i åttan och gillar att spela teater och driver en egen fotoblogg. De ska driva en camping i Tyllsnäs udde utanför Borlänge där de bland annat ska sköta inköp och servering på dansbandskvällarna på campingen. Familjen Sabel medverkar från avsnitt 3.