Premiär för ”Edit: Talkshow med Parisa Amiri”

Programledare Parisa Amiri i studion.
Programledare Parisa Amiri i studion.

Torsdag den 20 oktober har ”Edit: Talkshow med Parisa Amiri” premiär på SVT Play. Programmet spelas in på Kulturhuset i Stockholm inför publik i nio avsnitt under hösten.

– Det blir jättespännande att ta vidare det vi gjorde förra säsongen i ”Edit: Parisa Amiri”, men nu utanför TV-huset och inför publik. Känns som det rätta sättet att komma ännu närmare den klassiska talkshow-formen, säger programledaren Parisa Amiri.

I ”Edit: Talkshow med Parisa Amiri” diskuteras ett aktuellt ämne inom populärkultur och samtidsfrågor med olika gäster varje vecka. Programmet avslutas med att en artist uppträder live i studion. Först ut är El Perro del Mar.

I höstens nio avsnitt kommer ”Edit: Talkshow med Parisa Amiri” att ta upp allt från den svenska humorscenen och Britney Spears till dagens arbetsmarknad och livet i Sverige för de som just flytt hit.

– SVT Edit försöker fånga samtidens stora frågor i allt vi gör, från våra små klipp och webbserier till det här talkshowformatet. Här får vi en möjlighet att verkligen landa och fördjupa oss i ett ämnen med våra gäster. Parisa har ett fantastiskt sätt att göra svåra ämnen begripliga och roliga, och dissekera till synes ytliga ämnen på ett intelligent sätt, säger Stina Schedwin, exekutiv producent Edit.

Premiäravsnittet av talkshowen riktar fokus mot våra kroppsbilder och hur vi kan utnyttja sociala medier för att förändra dem. Är selfien det bästa vapnet i kampen mot kroppsidealen? Gäster är Brita Zackari, Cassandra Klatzkow, Vanessa Almeida och Linus Fremin.

Under veckan som leder fram till premiären storsatsar SVT Edit dessutom på #KampenOmKroppen i alla kanaler.

Fösta avsnittet av “Edit: Talkshow med Parisa Amiri” kommer finnas tillgängligt på SVT Play torsdag den 20:e oktober klockan 18.

Vill du vara publik under inspelningen? Kom till Kulturhuset klockan 17.30, tisdag 18:e oktober. Här kan du OSA till eventet.

 

Se Edit: Talkshow med Parisa Amiri här!