SVT PlayFredag 17/1

Rolf Lassgård i ny dramaserie om Palmemordet

En serie som kretsar kring mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Berättelsen är baserad på Leif GW Perssons prisbelönta trilogi Välfärdsstatens fall.

Chefen för rikskriminalpolisen – Lars Martin Johansson (Rolf Lassgård), LMJ, är frustrerad över att Palmemordet inte blev löst. Kunde han förhindrat mordet om han handlat annorlunda på den tiden? Han får en möjlighet att skapa en parallell utredning till den ordinarie Palmeutredningen och tillsätter en ny grupp, med strategiskt utvalda personer, som han har en känsla av kan hjälpa honom att se utredningen i ett nytt ljus.

Den första att rekryteras är Jeanette Eriksson (Helena af Sandeberg) som arbetat 25 år inom polisen och är kanske den medarbetare LMJ hyser mest respekt för. Flera av personerna kan sitta inne med kunskap kring mordet som de själva kanske inte ens känner till, eller själva kan koppla ihop. Någon bör ha sett eller hört något och just detta något är kanske en av nycklarna till mordet?

För regin står Kristoffer Nyholm och Kristian Petri. Manus är skrivet av Sara Heldt och Johan Widerberg och producent är Maria Nordenberg. I övriga roller ser du bland andra Jonas Karlsson, Claes Malmberg, Ellen Jelinek, Kjell Bergqvist, Lars-Erik Berenett, Henrik Norlén och Johannes Brost.

En pilgrims död

Kriminaldrama baserat på Leif GW Perssons romaner