Ska familjen Durrell lyckas starta ett nytt liv i solen?

Leslie Durrell (Callum Woodhouse), Margo Durrell (Daisy Waterhouse), Gerald Durrell (Milo Parker), Louisa Durrell (Keeley Hawes) och Lawrence Durrell (Josh O'Connor)
Enkel resa till Korfu

Dramaserien Enkel resa till Korfu (original: The Durrells) bygger på Gerald Durrells triologi om en änka som 1935 bestämmer sig för att börja ett nytt liv och flyttar med sina fyra barn till Korfu.

Beslutet av flytta till Grekland är inte särskilt svårt för Louise Durrell. Hemma i Bournemouth har hon att välja mellan att gifta om sig med en äldre, tråkig man eller fortsätta leva i misär.

Eftersom Louise Durrell dessutom är orolig för att hennes barn ska gå en olycklig framtid till mötes väljer hon att ta dem med sig till ett förfallet hus på Korfu. En homerisk kamp inleds när familjen försöker anpassa sig till det nya livet i Grekland.

Regissören Steve Barron har tidigare gjort Merlin som visats på SVT. Huvudrollen spelas av Keeley Hawes (Line of Duty, The Hollow Crown), och i en av rollerna syns svenska skådespelaren Ulrich von der Esch (känd från Arne Dahl, Beck och Maria Wern).

Premiär lördag 3 september kl 21.00 i SVT1 och SVTPlay.