Nattsvart Göteborg i regi av Johan Renck

Medverkande i Ettor & nollor.

Det blir gangsterdrama när regissören Johan Renck beskriver ett genomruttet och brutalt Göteborg på ett nyskapande sätt, i en historia som är inspirerad av verkliga händelser. I rollerna ser vi bland andra Gustaf Skarsgård, Matias Varela och Liv Mjönes.

I ett industriområde utanför Göteborg bevittnar ett ungt kärlekspar en kraftig explosion. Brinnande kroppsdelar landar på bilens motorhuv och den makabra händelsen kommer att bli startskottet för en av de märkligaste polisutredningarna i Göteborgpolisens historia. Snart knyter polisen en ung man till explosionen, och under det långa förhöret, vecklar en osannolik historia ut sig. En historia som tar oss till Göteborgs undre värld, där manschettjuvar möter brutala gangsters och korrupta lokalpolitiker i en berättelse om den del av samhället vi helst vill glömma.

Manusförfattaren Oskar Söderlund fick idén till tv-serien när han läste en artikel om en stor kreditkortshärva. Han menar att Ettor & nollor också är ett porträtt av Göteborg och tillsammans med regissören Johan Renck lyckas de spegla ett genomruttet Göteborg på ett brutalt och nyskapande sätt.

Liv Mjönes (Petra) är polisen som brottas med sitt eget förflutna medan hon utreder en stor kreditkortshärva och förhör Jonathan Andersson (Sebbe) som är misstänkt för att ha agerat målvakt. Andra medverkande är bland andra Gustaf Skarsgård, Matias Varela, Vera Vitali, Jennifer Brown, Kjell Wilhelmsen, Aliette Opheim och Said Legue.

För musiken står Sveriges största rockband – Kent.

Johan Renck, som gör svensk tv-debut, har regisserat såväl musikvideor för Madonna och Robyn som avsnitt av tv-serierna Breaking bad, The walking dead och Vikings. Ettor & Nollor spelades in i våras, huvudsakligen i Göteborgsområdet och serien är en samproduktion mellan SVT, Götafilm och Film i Väst.

Ettor & nollor

Svensk dramaserie