Följ fyra barnfamiljer på äventyr

Tänk att packa ihop barnen och flytta till andra sidan jorden, att bryta invanda mönster och dagisförkylningar mot en mer exotisk vardag. Kanske i Brasilien eller Nya Zeeland.

Familjerna bloggar om sina äventyr! Följ deras resor här >>

För många av oss slutar det som drömmar och funderingar. Men i den nya tv-serien Familjer på äventyr möter vi fyra familjer som vågade ta steget. De har lämnat vardagen i Sverige för att följa sina drömmar.

Många känner säkert igen tanken på att lämna vardagen, packa ihop allt och flytta till andra sidan jorden. Lämna dagisförkylningar och livspussel för något annat, nytt, annorlunda och exotiskt. I Familjer på äventyr får tittarna följa fyra svenska barnfamiljer som har tagit just det steget. De har vänt den svenska vardagen ryggen för att följa sina drömmar, eller som en av dem uttrycker det: ”Vi vill nog l e v a bara. Lite långsammare, närmare varandra”.

Tittarna får möta familjen Hammarberg som tillsammans med sina två små barn bor i den lilla segelbåten i åtta år innan de kastar loss för sin seglats jorden runt. Familjen Birgersson lämnar Växjö för att starta hotell i ett brasilianskt surfingparadis. Från Örebro följer vi familjen Hoelstad som i många år pendlat till Nya Zeeland. Nu tar de steget att sälja sitt hus i Sverige för att hitta en ny livsstil. Och Elin, Markus och deras tre pojkar bestämmer sig för att resa till Indonesien för att arbeta som volontärer inom sjukvården. Men kulturkrockarna i den indonesiska mångmiljonstaden blir närmast chockande.

Vi följer familjerna i åtta avsnitt som omfamnar alltifrån den euforiska lyckan över det nya livet till krångel, hemlängtan och rädslor långt från trygghetens Sverige. Vad är egentligen priset för att följa sin dröm?

Här är familjerna:

Seglarna: Mamma Linda, pappa Ludvig och deras två barn lämnade vardagslunken i Malmö för att segla ut på haven. Vi möter familjen när de bott på båten tolv år och seglat jorden runt.

Nybyggarna: Från Örebro följer vi Ingrid, Ola och deras två barn. De söker efter ett självförsörjande liv långt bort från Sverige. I många år har de pendlat till Nya Zeeland. Nu har de sålt sitt hem och söker efter nya möjligheter på andra sidan klotet

Nybörjarna: Elin, Marcus och deras tre barn har bestämt sig för att arbeta med bistånd i Indonesien. De är nybörjare på det här, även om Elin redan på deras första dejt berättade att det var hennes högsta dröm

Veteranerna: Familjen Ola, Therese och deras tre barn bytte småstadsliv i Växjö mot portugisiska, surfing och hotellverksamhet i Brasilien.

Seriestart tisdag 20 januari kl 20.00 i SVT1 och SVT Play