Här är den nya säsongens äventyrliga familjer

Familjer på äventyr

Vi möter fyra nya familjer och följer med på deras äventyr: Seglarna som ska korsa Atlanten i en pytteliten båt, utvandrarna som flyttar till Spanien för att börja ett nytt liv, äventyrarna i Sydafrika som lever som om varje dag vore den sista och sökarna som letar efter lugnet på Grönland.

Sydafrika – Äventyrarna 
Familjen Fredholm-Ferreira bor strax utanför Kapstaden. Jytte är svensk vildmarksfotograf och Craig är vithajsforskare från Sydafrika. Tillsammans har de sönerna Storm 21,  Cruise 19 och Wilder 16. De studerar och ägnar sig åt surfning, skateboard, klättring m m. Vi följer med i deras vardag och när de reser ”hem” till Sverige över sommaren.

Grönland – Sökarna 
Familjen Fredhøj bor i Trelleborg.  Thomas har fått jobb som anstaltschef i Tasiilaq och hela familjen följer med till Grönland - Natasa och barnen Filippa 11, Elliott 9 och Viggo 4. Vi får lära känna familjen under deras första tid i en helt annorlunda värld, utan wi-fi och konsumtionshets.

Seglarna – Entusiasterna 
Familjen Veber bor i Skanör, strax utanför Malmö. Margareta och Thomas är hängivna seglare och möttes för 16 år sen i Karibien. Nu seglar de från Sverige via Medelhavet och Afrikas västkust för att visa barnen Matilda 12 och Troels 9, var de en gång träffade varandra och blev kära. Vi följer med familjen på deras seglaräventyr i en 30-fots Allegro tvärs över Atlanten.

Spanien – Utvandrarna
Familjen Andersson-Hultman-Nilsson består av Paul och Evy som säljer allt de äger för att flytta för gott till Spanien. Med sig har de barnen Max 17, tvillingarna Nora och Leo 12 samt familjens två hundar. Dottern Moa 19, blir kvar hemma med mormor Dodo, i alla fall under Moas sista år på gymnasiet. Vi får följa med familjen under uppbrottet från Sverige och den första tiden i Spanien när de ska bygga upp ett helt nytt liv.

Premiär 10 januari 20.00 i SVT1 och SVT Play.