”Jag gör detta för att det varit för tyst runt frågan”

Belinda Olsson, programledare för Fittstim

Efter andra delen av Fittstim – min kamp svarade Belinda Olsson och programmets redaktion på tittarnas frågor.

Sella: Det stör mig att journalister som granskat programmet, innan det sänds på TV, har den dåliga smaken att i tid o otid uttala sig och berätta vad som händer. Har journalister inte en hederskod för detta? Det intressanta är att det provocerar att du som ung kvinna gör ett program som är allmängiltigt för de flesta, så mycket mer substans än alla fördummande dokusåpor. Fortsätt våga, du bjuder på dig själv. 
SVT - Lena Laurén: Det är nog något inbyggt hos oss  journalister att vilja vara först. Belinda och  vi andra tackar för berömmet!

Kattis: Var det samma station som den kvinnliga brandmannen kom från där två manliga inte vågade framträda? 
SVT - Joakim Lamotte: Nej.

Farfar: Vill bara säga att jag tycker programmet är jättebra.
SVT - Belinda Olsson: Tack farfar!

fanny: blir du ledsen av all, enligt mig, ibland obefogad kritik? 
SVT - Belinda Olsson: Jag tänker att jag får fokusera på vad jag gör och att jag tror på det!

Mel: Efter två program förstår jag fortfarande inte vad syftet är med serien. Är det en egen personlig resa och utveckling eller vill du befästa någon ståndpunkt kring feminism? Om det är en egen personlig resa är det väldigt trevligt för dig, keep up the good work med att komma tillrätta med dig själv och din egna resa. Vill du förmedla en ståndpunkt för/mot feminismen är jag som sagt inte riktigt med på tåget. Vad är din tes? Vad är syftet? Det känns litet rörigt. Vad är poängen?
SVT - Joakim Lamotte: Min ambition var att göra bra tv av Belindas personliga resa i feminismen,

andretti: Äktenskapet skall man kanske ta en funderare på. Vem hittade på att man och kvinna skulle leva tillsammans hela livet. Kommer inte det från religionen? Vem har hittat på religionen? Visst finns det bra saker i vissa religioner. Men det jag har sett är mest förtryck. Och det är då förtryck mot samtliga som inte är i toppen av hearkin....
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan Andretti, kul att du har tittat. Vi försökte spegla några synvinklar på äktenskapet men det finns många fler.

Brandman: Belinda. Jag är man och arbetar som heltidsanställd brandman sedan 10 år. Den bild du målar upp av brandkåren känns fullständigt främmande för mig. Kvinnliga brandmän ifrågasätts konstant, dagligen. Ingen är rädd för att prata illa om kvinnliga kollegor, tvärt om. Varför pumpa ut en lögn om att brandmän inte vågar prata om kvinnliga brandmän? Läs Brandmännens riksförbunds medlemstidning tex, kvinnliga brandmän ifrågasätts dagligen. Helt och hållet orättfärdigt. Kvinnliga kollegor gör alltid ett minst lika bra jobb.
SVT - Belinda Olsson: Ja! kvinnliga brandmän gör ett lika bra jobb. Och att de ifrågasätts är ju just det jag tog upp och försökte visa att de de verkligen är där för ett skäl. De är grymma. 

altuka: taskigt att sabba deras bröllpo
SVT - Lena Laurén: De var med på galoppen!
 

Kalle: Missförstår du den feministiska kampen på riktigt eller försöker du vara "rolig"
SVT - Belinda Olsson: Nej jag försöker inte missförstå utan ta misstron mot oss på allvar bara

Erik: Var god förklara varför detta sänds på bästa sändningstid i svensk Public Service-tv? 
SVT - Jonas Magnusson: Hej Erik! För att spegla dagens feminism, väcka frågor och skapa diskussioner kring ämnet. Något som hittills fungerat relativt väl, även om många har synpunkter på hur vi gör det.
 

Duine: Du är min nya förebild. Hat du skilt dig nån gång?
SVT - Belinda Olsson: Inte skild. ännu inte gift. Min kille friade, sen hände det inget...

pinuten: ni som är så klocka får gärna förklara varför feminister i synnerhet har så svårt att förstå och acceptera att män och killar också har svårt i vissa aspekter av samhället? 
SVT - Joakim Lamotte: Jag tror att många förstår det men att det väger lätt jämfört med hur kvinnor har haft det genom åren. Sedan finns det säkert personer inte vill förstå det, som du säger.

Berit: Tack för ett mycket intressant program
SVT - Belinda Olsson: Tack berit!

Charlotta: Underbart program! Roligt och tänkvärt! Ville bara säga det...
SVT - Belinda Olsson: Åh! Tack!

Ebba: Varför kände du att det var så viktigt att låta alla dessa män komma till tals när det är egentligen är vi kvinnor som behöver den möjligheten?
SVT - Belinda Olsson: För att män måste börja diskutera de här frågorma. idag är det en majoritet kvinnor som diskuterar det! Som tar ansvar för tex våldet. 

GB: Snart 70 år gammal, ser jag med intresse ditt program och jag gillar det! Go on!
SVT - Belinda Olsson: Heja 70!

sticktant: Får man sticka som kvinna eller är det bara för män undrar mln mamma 
SVT - Joakim Lamotte: Sticka, som att dra ifrån någon? Eller som att sticka en tröja?

Man: Varför anser du att män som tar hand om barn som de själva satt till världen är kuvade? Menar du att män inte själva kan vilja umgås och ta del av sina barns uppgift?
SVT - Jonas Magnusson: Hej Emma! Jag tycker att vi låter många olika röster komam till tals. Nu var fokus på hur mannens roll förändrats under feminismen. Men det är ju många kvvinnor i programmet. Även Andrea Edwards pratar om fåld och hot mot kvinnor t.ex.
 

A: Varför frågar du mycket mer kritiska frågor till kvinnorna du pratar med? Känns som att du bara nickar och ler ledsamt när en man pratar...
SVT - Belinda Olsson: Jaha.. vad trist om du upplever det så. Det är inte meningen!

Maria: Tror ni verkligen att Daniel Westling myntade uttrycket Störst av allt är kärleken?!
SVT - Joakim Lamotte: Jag skulle inte sätta några pengar på det.

Feministen: Go feminism! We never give up
SVT - Belinda Olsson: Word!

Lovisa : Du är himla bra!!!
SVT - Joakim Lamotte: Tack :-)

Matz: Känns som om du är något på spåret nu, likväl som du var på fittstims tid?
SVT - Belinda Olsson: Hoppas...

Maggie: Det är klart att männen känner att en del av deras makt tas ifrån dem. De har haft mycket makt länge. Det är dags att ge oss rätt att ha makt över oss själva åtminstone. 
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan Maggie, tack för din synpunkt

Lindis: Tack för ett jättebra program idag!
SVT - Belinda Olsson: Tack för att du tittade!

Anna: För oss unga som inte varit med här i världen lika länge, tycker du inte att du ger oss en fel bild av vad feminism är? Feminister är inget farligt djur man inte bör beblanda sig med. 
SVT - Lena Laurén: Hej Anna, hoppas att många unga intresserar sig för feminismen. Vi har träffat så många som inte vågar prata jämställdhet för att de är rädda att säga "fel". Vore skönt om alla kunde känna att de vill lägga sig i - precis som du gör nu! Tack för att du vill debattera

Stilla undran: Men feminismens ständiga motståndare är väl inte männen? Motståndaren är väl det patriarkala systemet?
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Så kasn man också se det, jag tror att det framgick av programmet

Teeemo: Ulf Lundell? hur svår kan han vara att hitta? öppna landskap? nära havet? finns det johannesört i närheten? bingo!
SVT - Joakim Lamotte: Svårare än man kan tro!

Bodil: Heja dig Belinda! Jag är oroad över att killar halkar mer och mer efter. Varför vågar ingen prata om det på riktigt?
SVT - Belinda Olsson: Jag tror att vi gör det! Att vi börjar inse att vi lever i ett samhälle där klass och etnicitet är viktigt, sida vid sida vid kön

Manonym: omg sköt ulf mot dig belinda!? D:
SVT - Belinda Olsson: Ulf får en fortsättning

lenis: Du är sååååå BRA Belinda! Tack!
SVT - Belinda Olsson: tack lena!

Maria: Snälla Belinda och SVT, säg att detta är skämt. 
SVT - Lena Laurén: Humor är ett oprövat kort inom feminismen
 

Kristofer: Varför provocerar det dig så mycket av att inte veta vilket kön ett barn har?
SVT - Belinda Olsson: Nä, jag blev bara nyfiken, det är väl inget brott

Jämlikhetjavisst: Tycker du själv det känns rimligt att kvinnor kommer vara mer förmögna och framgångsrika än män om 15 år? En motfråga där kanske kunde varit på sin plats?
SVT - Joakim Lamotte: Nej, men det hade varit skönt, då jag har två döttrar som gärna får bli mer förmögna och framgångsrika än män.

Gunilla: Jättebra Belinda! Jag tycker att serien är kanon! :)
SVT - Belinda Olsson: Tack gunilla!

Erik: Varför kan man stå för att man sätter upp SCAM manifestet, Varför känner sig alltid feminister så hotade av någon om man har ståtliga ider måste man väl räkna med mot hugg. Varför diskuteras alltid manen av två kvinnor eller kvinna och någonsom ber ursäkt för han är man
SVT - Jonas Magnusson: Hej Erik
Jag tycker att Andrea Edwards själv motiverade varför pjäsen sattes upp, i övrigt förstår jag inte riktigt dina synpunkter men återkom gärna

lewl: Varför sminkar du dig om du är feminist?
SVT - Belinda Olsson: Varför inte??

Kristoffer: Vad vill du få ut av det här programmet? 
SVT - Joakim Lamotte: Tre program som väcker frågor och skapar debatt om feminism, och framförallt intresserar människor som inte rör sig i de slutna rum som dessa diskussioner så ofta annars förs inom.

Sofia: Varför tror du att alla feminister är så arga på ditt program? Programmet är grymt!
SVT - Belinda Olsson: MAn får dela upp kritiken lite tror jag. Så klart kan man alltid ta upp saker på olika sätt och andra hade gjort det på ett annat sätt. Men en del av kritiken känns bara konstig. Som att kulturkvinnor vill uppfostra mig- men till vad? 

Christine: Under gymnasiet fick jag uppfattningen om att det enbart var vänstersidan i politiken som såg sig som feminister Håller du med idag? Jag tycker att jag själv jobbar för feminismen men är mer åt höger.... 
SVT - Lena Laurén:  Det är en fråga som ofta är uppe i feministkretsar. feminism måste kunna vara för alla, stå på dig Christine

Elin: Du har så stor möjlighet att slå hål på myten om att feminister hatar män - varför du inte det? Du ger en otroligt orättvis syn på feminismen och generaliserar oss, dina så kallade medsystrar, till manshatande svin. Hur tänker du egentligen att du gynnar feminismen genom att framställa oss på detta vis? 
SVT - Belinda Olsson: Jag tycker jag slår hål på den myten med programmet

Vera: Kan du se något negativt med att den här serien visas?
SVT - Jonas Magnusson: Hej Vera. Det var en väldigt bred fråga, den kan säkert uppfattas som negativ av dem som inte gillar den, i övrigt har den i rätt hög grad lett till debatt och diskussioner. Det är ju inte endast här som man får en bild av feminismen.

andretti: Debatten tycker jag har gått fel. Vi Kör in oss på för mycket man och kvinna. Allt handlar om respekt för en individ, en person. Det finns män som inte visar andra män respekt. Det finns kvinnor som inte visar andra kvinnor respekt. Men man får nog titta efter vårt ursprungliga 40 000 åriga arv. Jag är 51 år och har träffat och umgåtts med neanderthalare till den fullt utvecklade sociala mannen. Det går ju inte att bortse från att vi män har en större muskelmassa och passar bättre till vissa jobb. Likaväl som kvinnor har egenskaper som inte män kan matcha. Problemet kommer ju från de som styr landet. Titta på grabbarna som sitter i de största börsbolagen. Försök få med om i ditt program. Jag tycker båda sidor skall sänka garden lite och börja visa varandra respekt. Vem är det som inte vill höja kvinnors lön? Lös det och du kommer se en förändring.
SVT - Joakim Lamotte: Tack för tipset!

Lilith: Så länge du tappar klassperspektivet så kommer du inte att ha en bra bild av det du vill prata om. 
SVT - Lena Laurén: Vi tycker att klassperspektivet  finns med i serien.

Niklas : Hej, jag förstod inte poängen med bröllopstalet, vad ville du förmedla? 
SVT - Belinda Olsson: Att feminism kan bli ingenjörskonst. Att många människor vill leva ihop med andra människor och få det att funka. Att kritisera äktenskapet för att vara mossit kan få många att sparka bakut.

Tomas: Tror du Belinda att kvinnan ses sämre tack vare berättelsen om Adam och Eva, och det har hängt med i alla dessa år?
SVT - Joakim Lamotte: Vilken tur att jag inte fick den frågan...puh..

Betongarbetare: Hur kan man som feminist försöka få ett jämnställt samhälle. Sen tycka de är bra att kvinnor kommer att inom 15 år har mer makt än män inte lika utan mer.???? Hur kan på något sett vara bra med skilsmässa?? Förutom att som feminist kan vara självständig o bryta med mannen. Egoism??? De bästa är väl att vi kommer på något som gör män överflödiga. Världen skulle ju tydligen en bättre plats.
SVT - Jonas Magnusson: Hej! Roligt att programmet väckt så många frågor, det är en av poängerna med det, hoppas du funderar vidare.

Oscar: Bra med en lite mer nyanserad bild och gillar slutklämmen. Känns som om både feminismen och samhället i sort behöver uppdatera sig om hur det ser ut 2014.
SVT - Joakim Lamotte: Ja jag gillar också slutklämmen.

Jorgen: Tack för intressant program. Ang SCUM manifestet, kan inte (många) mäns hat och mordförsöket på det där regissören hänga ihop med det inte så lite provocerande i att säga att män är ett biologiskt misstag och att de skall skäras upp?
SVT - Joakim Lamotte: Det är nog inte en helt orimlig gissning.

Feministsokermake: Hej. Jag väntar till jg sett alla 3 avsnitt innan jag reflekterar över ditt bidrag till den feministiska debatten. Men jag undrar lite om du har varit riktigt irriterad på vissa feminister och delar ut en känga eller två när du har chansen? svara ärligt om du föll för den frestelsen. mvh Frida Feminist Söker Make
SVT - Belinda Olsson: haha. Vad fint att du är en av få som vill se alla tre innan du recenserar. Ovanligt. Jag är irriterad ibland... men försöker att se större mål

Hanna: 2 av 3 program avklarade. So far endast trailer, när kommer analysen? Ser du inte själv ytligheten? Det känns som SD retorik som sväljs rakt av utan kritisk tänkande. 
SVT - Lena Laurén: Vi är övertygade att vi inte går SD:s ärenden. Och titta gärna en gång till - här finns nog en del analyser.

Linnea: Tycker programmet är jättebra. Heja dig och feminismen och låt oss hoppas att detta blir en viktig valfråga. 
SVT - Belinda Olsson: Tack! Jag hoppas också att jämställdhet inte blir en gäspning i detta val! För viktigt för det!

Kerry: Varför säger du oss om feminismen?
SVT - Lena Laurén: För att belinda är feminist helt enkelt. Hon har det i blodet1

frost1977: Varför framställer du feminister som manshatare? Varför är det en motsättning mellan män och kvinnor? Fattiga män i glesbygden får det inte sämre för att jag får det bättre. De har samma ansvar för ditt eget liv som vi andra.
SVT - Belinda Olsson: Jag vill bara väva in klassperspektivet. Jag med min plattform måste fundera på hur jag diskuterar män. 

Ann: Pinsamt att hålla detta tal på ett bröllop tycker jag ! Kan väl hålla på jämnställdhet utan att uttrycka det så.....
SVT - Belinda Olsson: Okej. Men de kastade inte ut mig...

Susanna: Hej! Hur kom ni fram till att ha den här vinkeln på programmet? Hur mycket har Belinda själv bestämt, när det gäller åsikter som uttrycks i programmet? 
SVT - Jonas Magnusson: Hej Susanna
Vi är en redakion som gemensamt jobbar med vinklar och sätt att framställa programmet, där Belinda med sina erfarenheter och personloiga driv förstås har en stor del.

Bengt: feminism och nazism är väl bara två sidor av exakt samma mynt. Två hatideologier. Hitler talade om "den judisk marxistiska världskonspirationen." feministerna kör med "de patriarkala maktstrukturerna" Berlinda: är inte feminism och nazism samma sak? Vad skiljer i så fall? (Humanism erkänner inte feminism)
SVT - Joakim Lamotte: Skillnad på feminism och nazism. Vänta jag måste googla.

m: snälla svt, utveckla denna programidé till en hel säsong med lite mer djup
SVT - Jonas Magnusson: Hej, Gärna fler program men dte är inte upp till oss

Philip T: Jag kan uppfatta dig lite vilsen i programmet, inte likt en programledare eller journalist som dig. Är det medvetet pågrund av programmets upplägg och frågeställning, eller hur kommer det sig?
SVT - Belinda Olsson: Jag försöker bara visa att det är viktigt att hur övertygad man än är om något, måste man alltid pröva sin tro,...

Annelie: Är det meningen att man som feminist ska känna sig förnedrad och ledsen av programmet?
SVT - Joakim Lamotte: Absolut inte. Tvärtom!

Maria: Tack Belinda för ett jättebra program! Dina funderingar är vi många som bär på, men det verkar fult att som tjej idag säga att man inte är feminist. Man kan heja på jämställdhet ändå,
SVT - Belinda Olsson: Ja det är klart man kan

Lars-Olof Forsberg: Vill tacka för ett seriöst program och ett djupt tänkande. Kul för en gammal f.d. Strömstadsbo se kyrkan igen!
SVT - Belinda Olsson: Haha. Tack!

Uffe: Varför kan vi inte vara vänner och hjälpa varandra, kvinnor och män? Varför leta efter motsättningar, kärleken är störst!
SVT - Jonas Magnusson: Hej Uffe
Det finns väl en he del exempel på det också.

Ispist:
Man kommer mycket längre med en gnutta humor ich en klackspark. Kan inte alla gravallvarliga fundamentalister lära sig det? Ser fram mot nästa avsnitt.
SVT - Joakim Lamotte: Tack.

Cecilia 71: Intressant och bra program i kväll. Tack Belinda!
SVT - Belinda Olsson: Tack cecilia!

tobbe: Vad är huvudtanken till att ulf lundell ska vara med i programmet?
SVT - Lena Laurén: För att det var en fejd för fortfarande inte är uppklarad efter 15 år och att vi tror att Lunddell och Belinda har en del att snacka om. Båda har många funderingar om feminismen och de borde kunna ha ett intressant samtal.
 

Maria: Tack Belinda för ett jättebra program! Dina funderingar är vi många som bär på, men det verkar fult att som tjej idag säga att man inte är feminist. Man kan heja på jämställdhet ändå,
SVT - Jonas Magnusson: Hej
Belinda tackar så mycket, kul att du gillade det

Aysa: Vad bra program. Såg förra veckan också. Jag och min mamma tyckte mycket om dig. Fattar inte varför dom är så arga på dig. Tror du dom är avundsjuka? Dom kanske ville göra programmet istället för dig. Snälla fortsätt!
SVT - Joakim Lamotte: Tack för synpunkten.

MarieoLinus: Tycker du att Reinfeldt kändes tillräckligt feministisk för att vara "godkänd". 
SVT - Belinda Olsson: Jag vill inte recensera honom som journalist men jag tror ju inte att han är sämre än någon anna. Alla vettiga människor måste ju tex slåss mot våldet, det dödliga våldet mot kvinnor tex

Micke: Angående jämställdhet i räddningstjänsten så handlar den allmäna debatten inte om de NUVARANDE anställda, kvinnliga, brandmännen klarar av sitt jobb då de gått igenom samma tester som sina manliga kollegor. Den allmänna debatten handlar om förslaget av att sänka fyskraven endast för att försöka få in fler kvinnor inom räddningstjänsten.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Micke, Av dom vi har pratat med  och den research vi har gjort handlar debatten om båda dessa saker.

mayflower: Blir lite ledsen, jag tycker att ni ger en negativ bild av feminism som de som inte är insatta (pojkvän och vänner jag tittar med) utbrister: "ja, det är fan sjukt vad de håller på med feministerna."
SVT - Belinda Olsson: Trist om de tycker så. Jag vill ju tvärtom, att fler ska känna att det är okej att delta i diskussionerna, vara feminst. Om man vill!

Christina: Tack, tack. Äntligen har någon gjort ett program om kvinnokamp som män kan ta till sig. Min sambo är sanslöst trångsynt i kvinnofrågor men du har fått honom att bli en aning mer vidsynt.
SVT - Joakim Lamotte: Vad roligt. Alltså inte att han (hen) är sanslöst trångsynt...utan...ja du fattar...

dragontrumpetare: Hej. Inte så mycket en fråga utan mera att jag tycker du skall vara stolt över ditt program, och inte bry dig om kritiken som kommer. Jag har länge känt att feminismen behöver en översyn. Giftermålet i filmen visar helt klart att icke feminister och feminister faktiskt kan samsas. Jag önskar att så vore fallet, för jag är en icke feminist som mer och mer, inte vågar tala om vad jag tycker. Jag har kritiserat genusvetenskapen under min utbildning och har helt klart blivit underkänd, p g a att läraren själv är övertygad feminist. Jag är alltså inte emot jämställdhet, men jag anser att vi måste alla hjälpas åt, och det går inte utan att få med oss män också. Och det gör man inte genom att skylla, eller hata alla män. Men jag gillar din dokumentär. Jag kan helt klart tänka mig bli feminist igen, om feminismen på något sätt kunde se, vad det är de gör, vilket jag inte tycker sker idag. Tack för att du ändå försökt. :-)
SVT - Belinda Olsson: Ja kom ut. kom in!

Stefan: Hade inte det vara i brandmansinslaget varit bättre att jämfört tjejen med en kille på stationen? kanske inte tjänat syftet lika bra?
SVT - Joakim Lamotte: Hon var nog en av de mest vätränade där.

Anders Lindqvist: Tack för ett bra och viktigt program. Hur ser du på äktenskapets framtid? Hur ser det ut 50 år? Kommer vi att fortsätta att gifta och skilja oss i ständigt ökande om fattning eller har det spelat ut sin roll helt?
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan Anders
Kul att du gillar programmet. Belinda hälsar att hon återkommer i frågan om äktenskapets framtid.

Robert: Fantasikst bra genomlysning. Ser fram mot sista avsnittet.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Robert
Kul att du gillar programmet och att du tittar vidare

RedPrimer: Ingenting är svart eller vitt...men jag vill bara säga att jag är en av de där tysta männen...jag blir ledsen över hur "vi män" målas upp som jag vet inte vad...jag jobbar i försvarsmakten och det finns många bra kvinnor som är soldater och officerare...det finns dåliga män...men det finns som det antyddes i programmet en annan sida som ingen...INGEN...törs ta i...
SVT - Joakim Lamotte: Nej det var verkligen svårt att få män att prata om den sidan, som du säger. Vi försökte, men det verkade för obekvämt.

Hannah: Tycker du att man kan tala om EN enad feminism, som står för exempelvis skilsmässa? 
SVT - Jonas Magnusson: Hej Hannah
Jag tycker det framgår av programmet vilka det är som upphöjer skilsmässan till frigörelse.

SVT - Belinda Olsson: Jag tror inte att det är en backlashserie och jag tycker att jag redovisade Per Ströms åsikter på ett bra sätt. Jag säger inte heller att feminsmen spårat ur någonstans. Det är en fråga, och sen träffar jag en man som tycker att feminsimen gjort det.

Jonas 49 frånskild: Även män mår bättre efter skilsmässor.... Tack föer lysande program. Du är förvånande klarsynt!
SVT - Joakim Lamotte: Kul att du tittar.

fanny: vill bara säga att jag, som själv är feminist, tycker serien är bra! förstår inte riktigt den massiva kritik från andra feminister. vad är de upprörda över, vad är det jag inte fattar?
SVT - Jonas Magnusson: Hej Fanny
Kul att du gillar programmet, jag förstås inte heller allt men märker att det surras

Anna-Lena: Vilket underbart program, sitter med mina småkillar och tittar. Min man och jag var jämnställda. Nu har jag fött vårt tredje barn och slängdes rakt in i 40 talet! Jag gör allt! Behöver hjälp med argument. Finns det nån sund bok? Har du skrivit något? 
SVT - Joakim Lamotte: Säg att du vill skiljas. Det brukar få fart på män.

Anders Johansson: Är det inte dags att jobba för att män börjar berätta om sina livsvillkor. Mansrollen är ju att bita ihop. En intressant aspekt: om männen slutar bita ihop, kanske samhället kollapsar. jag tycker att man måste vrida och vända på allt, se olika vinklar på problem. Tack för ett ändå intressant program.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Anders
Kul att du gillar programmet, det går säkert att spinna vidare på mansrollen och dess villkor men vi hade bara en timma.

Emelie: Hej! Jag känner att det många gånger under programmet kommer fram mycket fakta och ofärdiga analyser som sedan inte ifrågasätts. Mycket känns halvfärdigt, t.ex. när boken "Happy! Happy!" tas upp så säger man inte mycket mer än att feminister älskar skilsmässor typ. Känner absolut att feminismen behöver ifrågaställas, men kan den inte göras det på ett ärligt sätt? Tack!
SVT - Lena Laurén: Det är ett ärligt ifrågasättande som bygger på massor av diskussioner med folk kring vad de tycker om feminism. Många känner sig inte tilltalade av bilden de får utifrån. I programmet tar belinda med sig deras bilder och sina egna tankar, och prövar dem.

Dani: Varför utgår ni enbart från vita privilegierade kvinnor? Upplever inte att problemen och frågeställningen från programmet är representativt för alla kvinnor. 
SVT - Joakim Lamotte: Håller absolut med dig. Du får kolla nästa program!

Hedvig: Hej Belinda! Varför intervjuar du majoriteten män i ett program som handlar om dagens feminism? Majoriteten feminister är kvinnor och borde det inte mer demokratiskt att då fråga kvinnor vad de anser i frågor och vad det feministiska fokuset ligger idag. Varför är ditt fokus "när kvinnor tar över..." istället för att ha fokuset om jämställdhet? Jag är feminist och jag tycker du tar upp orelevanta saker och har en problemställning som jag inte upplever att de flesta svenska feminister har. Därför undrar jag som sista fråga, hur bestämde du ditt fokus? 
SVT - Belinda Olsson: En del i tre handlar om männen och det är väl inte konstigt när vi som feminster måste förhålla oss till ett patriarkat! Två delar handlar inte om män. Nästa del handlar mer om framtiden och de nya feminsterna och gräsrötterna. 

MarieoLinus: Hej. Vi förstår inte vad du får ditt mod ifrån? Hälsa på Ulf Lundell? 
SVT - Belinda Olsson: Mitt mod? vet ej... haha. Lundell får du se mer i trean...

Clara: Jag tyckte hunden i inslaget med Pär Ström var gullig! Vad heter den?
SVT - Belinda Olsson: Vet ej tyvärr.

Gösta 76: Bra program. Men varför inte betona det faktum att vi män inte begår våld mot kvinnor. Borde kunna nämnas i samband med att man talar om mäns våld mot kvinnor. Låter ologiskt men är inte det. Gösta 76
SVT - Jonas Magnusson: Hej Gösta!
Vi poängterade att män statistiskt sett är överepresenterade i allt slags våld.

utlänska: intressant program, men det var FÖR mkt irriterande musik så att ibland inte hörs vad sägs
SVT - Lena Laurén: Musiksmak är ju olika men trist om du missat något innehåll.
 

Jonas: Vilket skitsnack. VI brandmän välkomnar alla nya kvinnliga kollgor. En liten grupp extrema som ni pratat med. Skäms på er som ger en så falsk bild av en hel yrkeskår.
SVT - Belinda Olsson: Fast vi förintervjuade många med dessa åsikter så nog finns dem. 

Anna: Är det inte viktigare att fokusera på det som feminismen gjort möjligt än att ifrågasätta om den gått för långt?
SVT - Joakim Lamotte: Jo det gör vi. T ex kvinnors möjlighet att skilja sig.

Torrboll: Jag tror de flesta är för jämställdhet, problemet är att många människor med makt är psykopater. Tex sånna som tycker att det är okej att ge bort skattepengar till enskilda personer istället för att bygga upp infrastruktur sjukvård mm. Med dessa pengar 
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Håller inte riktigt med om din analys av det politiska läget men tack för att du hörde av dej

Lolita: Hen är ju ganska kul ändå, den här Belinda. Roligt att nästan alla pratar om feminism sedan första programmet oavsett om det går att kritisera delar om en vill
SVT - Joakim Lamotte: Jag ska hälsa det till hen.

Sofia: Hej Belinda! Jag tycker att feminism är viktig, men att feminister förstör lite för sig själva när man hela tiden väljer att se och prata om män som en grupp och inte som individer. Kan du hålla med om denna risken? Te.x tycker jag att uttrycket "mäns våld mot kvinnor" kan låte mkt generaliserande, nästan likt rasism. Tror du inte att feminister skulle tjäna på att vara mindre generaliserande och fokusera på vad vi faktiskt kan göra för att skapa ett mer jämlikt samhälle?
SVT - Belinda Olsson: Fast jag tror att det är viktigt att prata om och bekämpa just mäns våkd mot kvinnor. Man kan tyvärr inte trolla bort det

Pär: Pär Ström är Sveriges modigaste man. Tack för att ni lät honom medverka.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Pär
Det finns massa åsikter om Pär Ström, att han är modig får stå för dej. Mvh

Anna: Satt och tittade med min 20-årige son. Hans kommentar: det här känner jag inte igen i min generation, de där gubbarna som föraktar kvinnor är nog på utdöende... Kul tänk, hoppas han har rätt!
SVT - Jonas Magnusson: Hej Anna
Kul att höra från dej och om din sons synpunkter. Hoppas att ni tittar på sista avsnittet

Emerentia: Jag undrar när de rasifierade kvinnorna får höras? Ett väldigt etniskt svenskt perspektiv hittills...
SVT - Joakim Lamotte: Det kommer.

Tamo: Hej Belinda , jag har haft väldigt tufft med både fysiskt och psykiskt misshandel i mitt äktenskap som varade i 15 år. Tack vare svenska myndigheter lyckades jag skilja mig från honom för 4 år sen och först då kunde jag andas lugnt , kände mig så lycklig. Och bestämde mig att aldrig mer träffa mån man. Men efter två år (man längtar efter närhet ) träffade jag en kille och medvetet ingick i kk relation men jag blev kär i honom , olyckligt kär. Han vill förutsätta med kk men det skadar mig för att jag mår dåligt av det. Vad har du flr tips mot såna som jag? Hur aka jag förlåta mig att jag tillät mig att känna känslor? Varför råkar jag ut för bara negativa händelser vad gäller killar och hur ska jag gå vidare? Tack för ditt svar.
SVT - Belinda Olsson: Om du riskerar att usättas för fara ska du vända till polis eller närmsta kvinnojour. Annars ska du bara komma ihåg att du är bäst! Inte han. Du ska inte må dåligt. Det är inte kärlek!

Ola Arnkil: Hej Belinda. Jag upplever att utgångspunkten i ditt programs frågeställning är att skapa motsättning mellan "vanligt folk" och de etablerade feministiska rörelserna, snarare än att bygga broar mellan de som som har insikten av den viktiga betydelsen av jämställdhetsarbetet och de som inte har samma insikt. Hur ser du på den bilden jag har? 
SVT - Jonas Magnusson: Hej Ola
Det är inte syftet, däremot att rikta programmet till en bred publik och inte endast de mest engagerade och insatta.

Ebba: Är feminister en homogen grupp? NI gör fel som pratar om feminister på detta sätt. Otroligt tråkigt att ni lägger upp att "feminister" hatar män osv. Det kanske låter löjligt men fan, jag har aldrig hatat en man. Jag hatar en struktur som jag är så jävla less på! Varför kan detta inte bara handla om belindas syn varför måste ni förpesta alla feminster? 
SVT - Lena Laurén: Hej Ebba, nä man ska inte dra alla över en kam. Men en och annan generalisering blir det i ett program som handlar om feminismen, fördomar mot den och bilden av den. Hoppas ändå att andemeningen går igenom!

Millan: Vad vill du säga med allt fattar inte syftet! Sitter med klump i magen jag är 20 årig tjej och vill se starka kvinnor som ger hopp och kraft ! Blir fett besviken att du ger en sådan viktig fråga ett sådant tramsigt/ytlig iakttagelse. Varför så stort utrymme för brandmännens blablabla medan det enda du Gudrun gjorde var att äta kaka, eftersom du säkert klippte bort mkt vad hon sa för att hon var kritisk mot dina åsikter Nä förstår inte....
SVT - Belinda Olsson: Nu har ju Gudruns parti fått 2000 nya medlemmar sen programmet sändes så jag vet inte om hon är så missnöjd

Helena: Du får alldeles för mycket skit för det här, det är ett jättebra program!!! Så här mycket feminism har det ju inte diskuterats på åratal!
SVT - Belinda Olsson: Så känner jag också. Tack.

Vera: Har du funderat på hur feminismen framställs, och vilka konsekvenser det leder till att du använder din plattform? Varför använder du härskartekniker?
SVT - Belinda Olsson: Vilka härskartekniker använder jag? Jag hopas att feminsmen framställs som något som ger utrymme för nyanser, att tänka själv!

Oskar:
Många håller idag med feminismens idéer om jämställdhet men vill ändå inte kalla sig feminister. Vad tror du att det beror på? Kan det vara för att man riskerar att vissa irriterar sig på en? Stör det dig? Gillar ditt program, ska jag tillägga ;)
SVT - Jonas Magnusson: Hej Oskar
Det första programmet handlade en del om detta, att den bild många har av feminismen gör att man tvekar att kalla sej feminist.

jan: lena på svt, vad i hela friden menar du när du skriver att humor är ett oprövat kort inom feminismen? hört talas om serietecknare som liv strömqvist? för att bara nämna en av alla som använder sig av humor den feministiska kampen.
SVT - Lena Laurén: Härligt med Liv och de andra serietecknarna. Behövs fler! Snodde faktiskt meningen från en recensent som skrev om förra programmet.

maie treier/ fiffi: hej vill bara tacka för programmen och så har jag ett par kommentarer förståss! Ulf Lundell?? Lite tråkig fixering väl personligt kanske. Sen var det förra programmet där du besökte en simhall där kvinnnor uppmanades att ta på sig BHn igen eftersom vissa av pojkarna blev alldeles för uppjagade!?! Borde ju vara så att de skulle uppmanats att antingen skärpa sig eller lämna simhallen nu blev det ju kvinnorna som "gjorde fel" igen
SVT - Joakim Lamotte: Jag förstår hur du tänker. Hade varit intressant att varit på plats för att se alla dessa uppjagade pojkar.

Carl: Härligt att det äntligen kommer lite granskning av dagens feminism. Självklart har det gått överstyr i Sverige. Belinda ser dessutom väldigt söt ut ;)
SVT - Lena Laurén: Tack Carl! Särskild hälsnng från Belinda.

Erik: Ett av de bästa program SvT gjort. Belinda tar upp frågan på ett mycket intelligent sätt. Mera av denna vara SvT!
SVT - Joakim Lamotte: Tusen tack. Allt gott!

Hanna: Hej! Ja såg på programmet och tycker det var sjukt bra! Jag ser mig själv som en person som står för jämställdhet. Men upptäcker hur jag konstant tävlat och velat vinna över männen. Som nån slags "haha där får du" attityd. Jag vill gärna sänka dem så de inser att de inte ska kunna sätta sig på mig/oss. Jag har en teknisk ingejörsexamen och tänker bli chef. 29 år. Men slogs av tanken i detta program, jag kämpar bara för att visa mig själv. Vad vinner jag på att trycka ner mannen?
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan Hanna
Väldigt roligt att du gillar porgammet så mycket, att kämpa för jämställdhet är väl i övrigt en helt riktg strävan.

stol: Hur kommer det sig att du inte pratade med någon manlig feminist? 
SVT - Belinda Olsson: Det är mycket som inte kom med. tre timmar kan låta långt men det är kort. Tyckte att det var mer intressant med kritken vi feminster kan få. Vilka vi vägrar prata med, frågor vi inte tar. jag ville träffa brandmän och även vanliga män. Som vincent. 

John doe: Ska dagens män ta ansvar för vad män i tidigare generationer gjort? I min mening är det samma sak som att kräva att Tyskland ska ta ansvar idag för vad Nazismen gjorde under 30 och 40-talet..... 
SVT - Joakim Lamotte: Nej, men samtidigt har alla ett arv att förhålla sig till och lära av.

Juliette: Program med stake! Gillar massor. Ville bara säga tack! Kör ni en andra säsong? Varför tror du slälv att vissa är så kritiska, Belinda. Vad är det dom inte fattat? 
SVT - Belinda Olsson: haha. Tack! En andra säsong... ja varför inte. Jag tror att det är ett svårt stort ämne. Många vill äga bilden. Och jag upplevs kanske som ouppfostrad...

Vertebrat: Som ung man i dagens samhälle vill jag säga tack för att du gör det här, aldrig fel med ifrågasättning och jag upplever att jag inte har 'rätt' till en egen röst i debatten. Jag ser hellre ett samhälle där man utgår från individer och inte kön, därför kallar jag mig inte feminist för det är inte vad jag upplever att feminism idag står för.
SVT - Joakim Lamotte: För att kunna utgå från individer så måste man nog börja prata om kön, så som samhället ser ut idag, tror jag.

Emelie : Varför handlar inte serien om feminism? Om kvinnor? I dagens avsnitt var majoriteten av de medverkande män och hur dåligt de mår av ett jämställt samhälle. Stackars förtryckta män. Jag hoppas på en helomvändning i avsnitt tre, där du fokusera på något som har med feminism att göra, istället för jakten på Ulf Lundell (HALLÅÅ?!). 
SVT - Belinda Olsson: Lundell är ju en del av min Fittstim-tid så den fortsätter... jag tycker att det handlar om feminsm! I första programmet var det nästan bara kvinnor och även i nästa del!

Frågvis: Varför väljer ni att främställa män som förlorare på feminismen? Kan inte feminismen vara både i män och kvinnors intresse? Män är exempelvis överrepresenterade i självmordsstatistik och - även om de också är de största brukarna våld - våldsoffersstatistik. Finns det inte en viktig aspekt här av feminismen som ni här förbiser på bästa sändningstid? Dvs. att den kanske inte så självklart står i motsats till männens intresse?
SVT - Jonas Magnusson: Hej
Jag tycker inte att vi framställer män som förlorare snarare diskuterar hur feminismen traditionellt sett på männen och hur mansidealen har förändrats. Programmet inleds ju till exmepel med lattepappan och att det är ett framsteg både för männen och feminismen.  Man naturligtvis hade vi kunnat utveckla tankarna ännu mer.

Pete: Nått annat bra på TV i kväll? 
SVT - Joakim Lamotte: SVT Debatt

sulle: Skriv en ny bok!
SVT - Belinda Olsson: Måste få tid bara...

Crister: "Mäns våld mot kvinnor" är ett problem. Men kvinnor slår även män. Och framförallt är män den grupp som får ta emot mest våld, särskilt det grövre våldet (från andra män). Varför talas det inte alls om allt våld män får ta emot?
SVT - Joakim Lamotte: Det talas mkt om våld mot män. Jag gjorde ett helt program om det igår på Uppdrag granskning.

Joel : I serien tycker jag att ni i allt för stor utsträckning tar för givet att en feminist är en kvinna. Vi är många män som är feminister. Se t ex "Män för jämställdhet" etc. Samt i F! är en tredjedel av medlemmarna män. Utöver detta tycker jag att det är en bra serie med kanske för mkt fokus på Ulf Lundell, men jag antar att det kommer en bra avslutning.
SVT - Belinda Olsson: du har rätt. Många män ÄR feminster. Jag har fokuserat på kvinor. Men tror du inte att hur jag än hade gjort hade jag fått skit?

Adam: I am still scratching my as to what really this program was about… You completely fail to go to root cause of feminism. The creation of feminism has nothing to do with you think it has to do with. I strongly advise you study the monetary system since 1913 and how it was created. Therein lies the answer why ‘feminism’ was ever introduced to a populace completely void of common sense facts. 
SVT - Jonas Magnusson: Hi Adam
We will definately think about it, the monterary system. Thanks for watching

ED: Jag får lite känslan att du tar upp extrema yttringar, som existerar i någon form i alla rörelser, som exempel på en generell slagsida inom feminismen. Speciellt i det första avsnittet. Tycker det är ett märkligt grepp då detta är en så liten del av feminismen, även om det är den delen som sensationsintresserade medier fokuserar på.
SVT - Lena Laurén: Det är en bild som många av dem vi mött har av feminismen. Men den är ju så mycket mer. Vi har velat diskutera just detta. Hur både aktivister som ligger i framkant och de som skräms bort av mer extrema yttringar ska våga delta.

Per-Erik: Jag trodde ditt program skulle vinklas extremfeministiskt som det alltid brukar vara i SVT. Jag blev glatt överraskad när det visade sig vara en bredare syn på feminism och jämlikhet. Tack så hjärtligt!
SVT - Belinda Olsson: Jag är ju journalist också och försöker att visa det...

Philip: Jag tycker programmet är jättebra! Det väcker verkligen intresse för feministiska frågor! Tack, Belinda! :)
SVT - Belinda Olsson: Tack Philip!

Linus: Vill tacka för två jättebra program. Ser mycket fram emot nästa!
SVT - Lena Laurén: Hej Linus, vi tackar och bockar. Och niger.

Kerstin: Mycket bra program där du sätter fingret på många ömma punkter. Både för kvinnor och män. 
SVT - Lena Laurén: Tack Kerstin. Roli9gt att höra!

Mr Besserwisser: TACK Belinda för ett mycket bra program. Äntligen en INTELLIGENT och TÄNKANDE feminist! Den mest avslöjande repliken i programmet var när hon teaterbruden talade om mansgänget som satt i ring på golvet och sa att dom är söta -men en sån där vill man ju inte ligga med". Där drog du verkligen ner brallorna på hela Feminazi-flocken. Respekt till dej Belinda!
SVT - Belinda Olsson: Jag tycker iofs tvärtom- att Andrea Edwards vågade vara ärlig på ett sätt som vi ofta inte är. 

Kerry: Det framgick inte av programmet att feminismens motståndare är patriarkatet och inte män. Har ni funderat över det?
SVT - Jonas Magnusson: Hej
Det gavs en del exempel på män som ej är del av patrarkatet, så visst vi gav det en liten tanke

MsWonders: Jag kan uppleva det som att du gett upp på ett sätt. Liksom "if you can't beat them, join them" mentalitet i dina resonemang. Det gör nästan ont att se dig. Men eftersom jag inte vet vad som lett till att du kommit till denna punkt undrar jag nu genuint; vad hände?
SVT - Belinda Olsson: Nä så är det inte! Jag försöker bara visa att jag är sökande och funderar. är det så farligt?

D: Lewl gå och lägg dig. Alla får väl sminka sig . Grymt program ;)
SVT - Belinda Olsson: Haha

Kerry: Vad är en kulturkvinna?
SVT - Belinda Olsson: En kvinna som jobbar i kultursektorn?

Anna-Lena: Vad har smink med feminism att göra?!
SVT - Jonas Magnusson: Hej
Jag vet inte, är detta en fråga som väcktes i programmet?

Emil: Jag vill belysa att det faktiskt var män som tillverkat p-piller. Vad menar feminister är det patriarkata systemet? Män och kvinnor i höga positioner i företag?
SVT - Lena Laurén: Ett system där män har ett övertag - på många plan - på kvinnors bekostnad.

Manlig akademiker.: Varför är det en sådan radikal debatt med så mycket hat? Nu pratar jag debatten i allmänhet. Möjligtvis är det vad som behövs? Vad jag inte förstår är varför inte det informeras mer och problemlösning diskuteras. Hur ser du på detta? Tack för programmet, det var intressant!
SVT - Joakim Lamotte: Kanske för att vi har ett samhällsklimat där det gäller att skrika högst. Och för att många vägrar se utanför sina snäva tankemönster.

A: Hur känns det för dig att ha fått så mycket mothugg från andra feminister, och så mycket beröm från antifeminister? Kan du såhär i efterhand se någon typ av problem med din serie?
SVT - Belinda Olsson: jag tar inte den kritiken på allvar. Jag är inte antifeminst, borde stå klart för varje tänkande människa. Jag får ju också mycket beröm från människor som inte hatar. 

pinuten: vad tycker Belinda och redaktionen om alla hipsters som inte tar upp riktiga feminist frågor utan endast share-ar armhårs länkar på facebook? Är dom viktiga för feminism? 
SVT - Jonas Magnusson: Hej pinuten
Har ingen aning, men dom kanske gör något annat också, vem vet, för feminismen alltså

Mariana: Min fråga har tydligen kommit bort kl 21:58
Moderator: Hej Mariana! Det kommer in många frågor och Belinda och redaktionen svarar så snabbt de kan! Tack för att du deltar!

Ege: Kul och tänkvärt program. Men jag undrar om feminismen som förklaringsmodell/perspektiv kanske kan utvecklas med ett klassperspektiv? Kanske kan situationen för kvinnor/män se annorlunda ut beroende på utbildning, bakgrund och ekonomiska förutsättningar?
SVT - Belinda Olsson: Finns många feminster som har det perspektivet också. Men ja, det är helt klart viktigt. 

Viola Misén: det är bra att du tar upp ämnet
SVT - Belinda Olsson: Tack Viola!

Lillangi: Varför är det så känsligt så fort sanningen kommer fram. Vi kvinnor får kämpa hela livet för vår rätt, oeftersom jag är gift med en invandrare sen 40 år tillbaka så kan jag säga att kvinnors kan är samma som invandrarnas kamp för att få lika ärvde som svenska män. Så jag o min man kämpar tillsammans för våra rättigheter o detta gör att vi trivs o älskar varandra. Träffades 1966 o vi kämpar på. Tack för att du gör programmet. Gör gärna ett program om invandrare också. Skulle du göra bra! Kämpa på. Kram
SVT - Jonas Magnusson: Hej Lillangi
Kul att du tittar, du och din man verkar ju ha det grymt.

Terese: Belinda, varför upprepar du frågan "har feminismen gått för långt? under programserien när den uppenbara frågan är "har patriarkatet gått för långt?" Det är så tråkigt att serien fokuserar på mäns "lidande" av feminismen och inte det lidande som patriarkatet orsakar för MÄN och kvinnor.
SVT - Belinda Olsson: Jag säger att jag inte känner igen mig i allt, men aldrig att det gått för långt. Aldrig. 

Maria: Det finns faktiskt kvinnor som också har svårt att ta plats i samhället. Det borde feminismen se, att delar av feminismen är mer elitism. Det drabbar all "icke-perfektism"
SVT - Jonas Magnusson: Hej Maria
Tack för sin synpunkt, hoppas du fortsätter att titta!

D. Hellgren: Min kommentar har heller inte kommenterats.
Moderator: Hej D. Hellgren, Det har kommit in nästan 800 frågor som redaktionen svarar på så snabbt de kan. Men de är bara fem personer. Tack för att du deltar!

Angela Ljungström: Jättebra program! En befrielse att uppleva Belindas frågor kring feminism. Och bra att ge män en chans till rehabilitering! Jätteviktigt att ta upp mäns våld mot kvinnor. Det allra viktigaste, fakiskt! Jag gillar däremot inte alls namnet på programmet. Jag tycker det är vulgo och otrevligt. Jag ville inte befatta mig med boken när den kom ut - tyckte den verkade urfånig och oförskämd, inget för "vanliga" kvinnor. Jag tyckte också att Krolina Ramqvists attack mot Lundell var otrevlig (liksom hans brev, i o för sig). Men de här programmen är i princip suveränt bra, trots titeln! Det tycker jag fast jag är feminist (särskilt i utlandet, håller inte alls med Gudrun Schyman om att talibanerna är samma här som där, svenska män kamouflerar sin ilska mycket bättre och är ofta jättetrevliga, även när de är "traditionella" män.)
SVT - Lena Laurén: Härligt Angela! Jo vi fattar att Fittstim är ett provocerandde ord. Just därför också ganska bra. Och du kan säkert bakgruhdshistorien med gamle LO-ordföranden Stig Malm. Eller om det var hans chaufför. Det var ju ett ord som han/de använde på ett nedsättande vis om de socialdemokratiska kvinnorna, och som tjejerna snodde till boktiteln.

Voicexxx: Jag blir så ledsen av att se att feminismen söndrar i stället för att göra gott. Jag är kvinna men ställer upp för alla stackars män som måste inordna sig även om de inte innerst inne vill. Män och barn kan aldrig bli som kvinnor och barn. Banden kan aldrig bli desamma. Vad tycker du om det? ur ett genusperspektiv står kvinnor närmare barnen som en självklarhet. Jag tyckte männen såg lite vilsna ut i programmet. Jag gillar att du gör detta Belinda! man förändras med åren. Jag är t.ex ingen rödstrumpa längre. Ser fram emot nästa program med spänning. Kör på! Voicexxx
SVT - Belinda Olsson: Men många feminister ägnar sig inte åt söndring! Fokusera på det goda. Och tack för berömmet

Ulla: Ibland känns det som du måste fått jävla massa deg för att leda detta program Belinda! Du ironiserar kampens framgång, har inget vettigt att säga när kvinnor pratar och vinklar feminismen från ett mycket konstigt håll. Dags att hoppa på tåget på hållplatsen "nittiotalet" och åka med mot nutiden.
SVT - Belinda Olsson: Jag får inte så mycket deg på SVT tyvärr.

taggtråd: Jag saknar ord, varför väcker det här programmet så mycket antikänslor bland vissa feminister och hyllas av andra?
SVT - Joakim Lamotte: Jag tror att det handlar om att vissa feminister tycker det är bökigt med frågeställningar som inte passar deras mall om vad man får prata om och inte, för att vara en god jämställdhetskämpe.

Bengan: Intressant och bra program. Tyvärr tycker jag jämförelsen då det gäller kvinnor / män inom räddningstjänsten inte riktigt redovisad. Normalt sett så tror jag att bägge könen klarar arbetet lika bra. Men Caroline Ek som presenterades representerar en extremt vältränad kvinna som (tror jag, det kan vara fler nu) tagit tre sju SM-guld, ett EM-guld och tre VM-guld i kickboxning. Tror inte många vare sig män eller kvinnor mäter sig med den kapacitet hon representerar.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Bengan
Kul att du gillar programmet! Ja, det är sant att Caroline är mycket vältränad, precis som hon sa i programmet finns det stora variationer inom kåren, oavsett kön.

Robert: Jag blir så jäkla glad för ditt program. För det första av den enkla anledningen att det är intelligenta frågeställningar, och att du har modet att ställa dom. Jag är gay, anti-rasist och numer jämställdhetist! Och ett stort Belinda-fan!! 
SVT - Belinda Olsson: Heja Robert!

Linnéquinnan: Riktigt bra & riktigt kul. Hoppas att mobbarna rannsakar sig själva nu och går utanför sin egen lilla bubbla. Du är väldigt modig och rör dig mellan högt och lågt med en stor portion självdistans, humor, värme och allvar. Go Belinda!
SVT - Jonas Magnusson: Halloj
Ska hälsa Belinda, grymt kul att du gillar progtrammet så mycket. Kommer mer nästa vecka!

Tony: Hej Linda! Jag har ingen direkt fråga, vill bara säga att ditt program var lysande, du gör en kanonbra insats genom att våga ifrågasätta feminismens heliga mantran och skapa en mindre låst debatt, det är nödvändigt för att vi ska komma bort från skyttegravskrig och verkligen nå fram till riktig jämlikhet mellan könen. 
SVT - Belinda Olsson: Tack. Jag vill öppna upp för fler röster- känns som det händer just nu. Så koolt!

Frågande...: Tack för ett bra program, frisk fläkt! Att män skulle vara biologiska misstag, är inte detta ett rent rasistiskt uttalande? 
SVT - Joakim Lamotte: Män är väl ingen ras?

Karolina: Just när SDs väljarskara växer som mest så kommer det här programmet och spär på deras hjärndöda argument. På SVT! Jag kommer aldrig mer betala TV-licensen. 
SVT - Lena Laurén: SD-kopplingen får stå för dig. Vi känner oss inte träffade och är övertygade om att inte gå deras ärende.

emlan: Hej! Tycker du själv att feminismen har gått för långt, behövs det alltså inte någon kamp längre? Sedan funderar jag också på varför du tror att "lattepapporna" är kuvade bara för att de lever i ett jämställt förhållande? 
SVT - Joakim Lamotte: Vi påstår inte att feminsimen har gått för långt men vi vänder och vrider på frågeställningar.

klasse: sneglade lite, talet på bröllopet måste nog ha vart historiens sämsta någonsin, du fick ju inte fram någonting alls förutom en mun vin...duktig alkoholist
SVT - Jonas Magnusson: Hej Klasse
Intressant tolkning av talet. Tack för att du tittar

Christina: Jag undrar hur du tänker när du och din redaktion gör den här programserien. Vad trodde ni att ni skulle bidra med? Jag känner mig gränslöst kränkt som kvinna hur ni kan dra allt till sin spets på det här viset. Ja, jag fick ett liv efter skilsmässan, jag slapp bli kränkt. Jag avskyr inga män, men jag är lycklig nu! Alla kränkningar jag mött i arbetslivet och som gjort mig till feminist, lönediskrimenering för att jag varit föräldraledig i två omgångar och därför fått avstå löneförhöjningar i fyra år t.ex. Arbeta deltid och pendla långt medan barnens pappa hade bilen. Efter skilsmässan försörja barnen helt själv på en deltidslön utan hjälp någonstans ifrån. Ni kränker mig med er programserie! Hur tänkte ni? Varför göra ett problem av olika synsätt? Varför vara så kategoriska som ni är? Varför håna och ironisera? Det finns varken värme eller omsorg om kvinnor eller män i ert program! Jag är jätteledsen och tror inte jag orkar se sista programmet!
SVT - Belinda Olsson: Tråkigt att du upplever det så! Jag vill att fler människor ska diskutera frågorna, och att de kommer upp på agendan! Även för dig! Se sista programmet snälla!

Jacob: Mycket intressant att det ska bli ombyta roller i framtiden. Problemet med detta är att undersökningar visar att förhållande där kvinnor har högre befattning än sin make och/eller har en högre inkomst oftare leder till skilsmässa. Undra vad som händer när kvinnorna över lag får mer makt/pengar än männen, vad tror du? 
SVT - Joakim Lamotte: Jag ser ljust på framtiden.

Emelie: På vilket sätt slår du sönder myten om att feminister är manshatande svin?
SVT - Belinda Olsson: Jaa, jag tycker inte att jag är ett manshatande svin och tycker heller inte att Andrea Edwards framstår så

Tove : Har många frågor efter kvällens program här är två: Varför driver du frågan om män skulle vara kuvade för att de vill vara hemma med sina barn? Förstår om du vill skildra från olika vinklar men inte ens min mormor som är 93 skulle säga så. Det är att backa diskussionen till en extremt låg nivå. Förstår inte heller varför du refererar om dig själv och de frågorna du drev på 90 talet som att "vi bråkade med gubbar". Var det inte mer tanke, själ och politik bakom?)
SVT - Belinda Olsson: Men jag tycker att lattepapporna bara framstår som grundande och trygga! 

Karin: Spännande vinkel vem som förlorar på ett jämställt samhälle, unga dåligt utbildade män. Förefaller som det är samma grupp som har mest att förlora på invandringen och Intressant tanke att det. Verkar vara ungefär samma grupp som förlorar på att kvinnor tar samma plats som männen som de som känner sig hotade av invandring nämligen unga dåligt utbildade män. Man måste nog försöka förstå orsakerna och inte bara avfärda dem som idioter för då kommer det bara att bli värre
SVT - Jonas Magnusson: Hej Karin
Tack för dina synpunkter, även om man kanske inte kan dra den parallell du gör rakt av. Lågutbildade män med minskande chanser på abretsmarknaden finns nog i många olika grupper.

Johanna: Jag tycker du gör ett bra program som lyfter på stenar och tar upp saker som behöver diskuteras. Att vara icke feminist idag (men ändå stå för jämlikhet) så är det lika bra att vara tyst. Att utmana feminister är idag omöjligt. Tack för att du vågar ifrågasätta och fundera kring feminism. 
SVT - Belinda Olsson: Var inte tyst!

Hannah: Varför ges i programmet ingen riktig förklaring av ordet hen? Att låta Ebba Witt-Brattströms påstående i stil med att användare av pronomet hen är kvinnomotståndare stå oemotsagt är ovärdigt i ett public-service-program.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Hannah
Jag tycker nog att både föreståndaren på Hen-dagiset samt mamman till Vide i förra programmet var goda förespråkare för det du efterlyser.

Daniel: Hej, jag försöker igen. Jag tycker det är intressanta program, om än lite korta. Tycker du inte att en maktanalys könen emellan även borde omfatta sexualitet och också den makt kvinnor har över män? Tänker särskilt på scenen då kommentaren "de där vill man ju inte ligga med" fälldes. Jag har inte sett någon feminist prata särskilt mycket om kvinnors sexuella makt över män. Medvetet? Hur vinner jämställdhetskampen på det?
SVT - Lena Laurén: Hej Daniel. Det finns väldigt många frågor som är intressanta och som vi också skulle kunna ta upp. Men alla ryms inte. Den här har vi inte funderat på.

e: Blir så himla ledsen av ditt program. Jag är en ung tjej som verkligen har fått upp ett intresse för feminism. I ditt program tycker jag verkligen att du framställer män som att de är stora offer. Jag förstår helt enkelt inte var du vill komma?
SVT - Belinda Olsson: nej män som grupp är inga offer! Vi måste bara se människor utifrån deras förutsättningar. I nästa program intervjuar jag några tjejer på ett gymnasium som verkligen har något att säga! 

Anders: Älskar vinklar, infall och Belinda. En intressant debatt har ju uppstått. Det mest intressanta är ju hur lätt infekterad den blir så snart och så lätt och till och med i förväg. När blev det fel att vända på stenarna och bladen. Programmet har ju ingen annan ambition som jag tolkar det. Arbetet med att forma ett samhälle där både män och kvinnor kommer till sin rätt fortsätter ju.
SVT - Belinda Olsson: Tack!

zoasty: Äntligen ett program på SVT som objektivt går in för att skildra två sidor i en väldigt komplex fråga. Nyktra ögon på en feminism som verkar gått vilse i sig själv. Sen vill jag bara tillägga att scenen från bröllopet var fantastiskt bra, i skuggan av allt allvar visa att omtanke och kärlek inte påverkas av olika politiska uppfattningar. Du är grym Belinda, fortsätt såhär!
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Väldigt kul att du gillar programmet. Hoppas du fortsätter att titta.

Jossan: Jag vet att feminismen ska vara bred, men jag känner över huvud taget inte igen mig i den här beskrivningen. När samtyckeslag diskuteras efter friande våldtäktsdomar, rasifierade feminister (om än i liten skala) får plats i offentligheten och vi fortfarande inte har samma lön. HUR resonerade man då genom att besöka ett dagis på söder och försäkra sig om Pär Ström mår bra?
SVT - Joakim Lamotte: För att det är företeelser inom feminismen som har mötts med stort intresse från olika håll. Vi kände att både genusdagis och Pär Ström var relevanta att berätta om i en serie om feminism.

Sol Kvarzell: Ingen fråga men jag vill tala om att du är jättebra Belinda. Tack för ett bra program.
SVT - Belinda Olsson: Åh tack!

Moderator: Det kommer in så mycket frågor att vi förlänger debatten till 23:00! Fråga på gott folk!

Peter Brink: Jag är dessvärre rädd att dessa program kan göra det värre för utsatta kvinnorTriggar män med nedlåtande syn på kvinnor att jävlas ytterligare mm!Talet på bröllopet var så kränkande mot det lyckliga paret som tidigare lovat att leva tilsammans i evighet!! Så lågt och förnedrande!!
SVT - Lena Laurén: Trist om du känner så. Brudparet har som tur är inte uttryckt samma uppfattning. De är generösa, varma och debattglada och vi var väldigt glada för att de tog med oss på deras stora dag. Tack Linda och Vincent!

Jill: Oavsett vad folk tycker om programmet så har det ju uppfyllt ett av sina syften: att det pratas mer om feminism och jämställdhet! Både i tidningar och på sociala medier. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om själva programmet, men bra jobbat oavsett!
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan Jill
Intresset och debatten har varit rätt så livlig, och det är fler än du som inte vet vad dom ska tycka om programmet eller om dom ens ska tycka om programmet. så dte är helt ok.

Millan: Heja Belinda! Det verkar som en del går in för att missförstå programmet, ?? Varför? Tycker det är jätteintressant, stor kram till dig.
SVT - Belinda Olsson: Jag vet inte heller. Jag har ju en stor plattform och det retar vissa säkert

Johan: "har feminismen gått för långt" upprepas flera gånger i programmet, nu sitter ni flera i redaktionen och förnekar det. Stå för vad ni säger, hur svårt ska det vara? Eller jo, det är ju ganska svårt att ha fel iof.
SVT - Lena Laurén: Vi säger "Jag vill träffa männen som tycker att jämställdheten har gått för långt".

Anna: Tycker du att feminisen har gått för långt?
SVT - Belinda Olsson: Nix. Men jag tycker att det är bra med en diskussion då och då om hur vi bäst placerar kraften. 

Jon: Fastnade när jag bläddrade bland kanalerna och måste nog se de andra två delarna med, dock blir man rädd och självkänslan försvinner ordentligt när man är ung, arbetslös och var en medelmåtta under skolgången.
SVT - Joakim Lamotte: Stay strong!

D. Hellgren: Belinda: Det är mycket vi är inte överens om. Jag anser att feminismen behöver en ännu grundligare kritik (t ex levererad av Rollo Tommassi på sajten The Rational Male). Men jag beundrar din vilja ta i den här problematiken och framför allt ditt personliga mod. Wow! . 
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Kul att du inte är överens men ändå gillar vad du ser.

Jenny: Ett intersektionellt perspektiv hade varit välkommen. 
SVT - Belinda Olsson: ja, i trean kommer det upp

Chrille: Hej Belinda. Först vill jag säga att jag begriper ingenting av feministers fullkomligt groteska upprördhet av denna programserie. Men, till min fråga. Varför var du så påstridig angående att träffa Ulf Lundell? Kommer du att träffa honom i avsnitt 3, eller det blev ingenting av med det mötet? mvh Chrille
SVT - Belinda Olsson: För att jag är intresserad av vad han blev så arg för- såg han sig som feminist och tyckte att vi buntade ihop honom med "gubbarna"- jag vill veta.

Sigurd: Varför för sig feminister med ologiska argument som faller vid vanlig kritik? Såsom argumentet att alla män hatar kvinnor eller alla män våldtar. 
SVT - Joakim Lamotte: Jag har faktiskt inte stött på så många feminister som säger att alla män våldtar eller hatar kvinnor. De är nog en liten grupp.

Åke: Tack för att du vågar vara så , politiskt inkorrekt . Tycker du gör ett suveränt program
SVT - Belinda Olsson: Konstigt att det ska vara så icke Pk men tack

15-årig feminist: Underbart program! Tack för nyttig kvällsunderhållning, ska absolut länka vidare till mina vänner i hopp om en bra debatt!
SVT - Joakim Lamotte: Härligt!

Voicexxx: Tycker du synd om männen? är de mindre begåvade? Har feminismen fått männen att tystna pga rädsla att bli offer för skilsmässa? är det kvinnor som bestämmer i hemmen ? över barnen, när mannen ska vara barnledig mm? Tack för att du försöker få rätsida på eländet. f.d "rödstrumpa" på 70-talet
SVT - Belinda Olsson: Nej det är inte synd om mannen men vi står mitt i ett samhälle klyftorna drar isär. även för män. 

Alex: Bra program, men kan inte riktigt hålla med om synen kring lattepappan som ett stackars feministisk offer. Är det inte att bli en vinnare att få möjlighet att kunna vara med sitt barn. Ingen av papporna i filmen verkade ju misströsta direkt...
SVT - Jonas Magnusson: Hej Alex
Det är Belinda som outar sina innersta känslort, men det är inte alls så att vi endast vill framställa lattepapporna som offer. Dom hylllas ju också i både speaker samt av kvinnor i programmet

Lars Einar Engström: Bra Belinda och ni andra som gjort detta, jag jobbar ju med frågan utanför tullarna rätt mycket (utanför Stockholm alltså) och där känns dessa frågeställningar och diskussioner som helt rätt!
SVT - Belinda Olsson: Kul att höra! tack!

Selma: När jag tittar på programmet ser jag mig själv där du är Blinda. Kampen är bara början! Känner mig äcklad av män efter uppdrag granskning igår. Makt åt kvinnor för att världen ska bli fri från all bekymmer. 
SVT - Belinda Olsson: Jag såg Uppdrag Granskning igår och tycker iofs att det just handlade om män i utanförskap. 

emulen: Jag kan tycka att det blir lite svartvitt och lite extrema bilder, åt båda hållen.. Men med det sagt så tycker jag tycker jag att det är positivt att olika frågeställningar och olika slags kritik lyfts och gås igenom, det är väldigt bra och välbehövligt att ni öppnar den dörren, tycker jag. Helt klart berömvärt på det sättet, det är ofta så ensidigt i debatten om kontroversiella frågor. (Och när jag ändå skriver, jag är inget Lundell-fan, men jag känner lite som att ni gränsar till att kränka hans privatliv när ni jagar honom sådär.. får hoppas att det slutar i något gott, dock). 
SVT - Lena Laurén: Tack Emulen, välbehövligt att öppna dörrar och höja takhöjden! Vi får hoppas att Lundell kommer att vilja snacka med Belinda.

Daniel: Vad är poängen att en brandkvinna tävlar slangdragning med en 70-årig gubbe eller en otränad programledare... Säger ingenting om brandkvinnors fysiska förmågor jämfört med en brandmän.
SVT - Jonas Magnusson: Hej Daniel
Du har såklart rätt i att Belinda inte kan slå en vältränad brandkvinna. testet hgav däremot en bild av att det är tuffa fysiska krav som inte vem som helst, varken man eller kvinna, klarar.

Jesper: Tja! Grymt att ni tar debatten så här, känns som det stora syftet med serien, och det är ju nice... Jag upplever att det saknas ett djup i mycket av det ni tar upp. Vad är exempelvis manlighet? Vad är könsroller? Lite definitioner och lite problematiserande kring dessa begrepp hade ju inte varit fel. Ni pratar med företrädare för extremerna (som scum manifestet) och det är väl bra, men utan att förklara deras ståndpunkter mer ingående så blir det helt enkelt konstigt. Utan ett djup så blir det en väldigt felaktig framställning av feminism. Att inte gå på djupet i frågor om kön, etnicitet, hbtq, funktion, klass är exakt samma sak som de högerextrema gör, och som leder fram till deras hemska åsikter. Det är synd att de genom denna serie får vatten på sina små kvarnar. Väldigt ledsamt. 
SVT - Joakim Lamotte: Jag håller inte med om att denna serie gör så att de högerextrema får vatten på sina kvarna. Däremot tror jag att den gör så att vanligt folk pratar feminism igen på arbetsplatser, runt matbordet, fotbollsträningen osv.

upprörd feminist: Intressant att du intervjuar Fredrik Reinfeldt angående mäns våld mot kvinnor. Han behöver ifrågasättas eftersom regeringens insatser är pinsamt bristfälliga. Jag förstår dock inte varför du/svt nöjer dig/er med hans svar att "det krävs mer kunskap om detta", eftersom vi så LÄNGE vetat om samhällsproblemet om mäns våld mot kvinnor och barn. Kunskapen finns (tack vare kvinnorörelsens kamp), men denna kunskap slår i patriarkatets glastak både på polishuset och i rättsalen. Det finns ingen reell vilja längst upp i hierarkin att ta i detta. DÄRFÖR räcker inte Reinfeldts svar på frågan "vad ska vi göra för att stoppa det dödliga våldet mot kvinnor och barn". Detta borde ha ifrågasatts för att synliggöra patriarkatets motstånd till kvinnors frigörelse.
SVT - Belinda Olsson: Min poäng var att om man säger att man är emot mäns våld är det en sak men det kostar på att i vardagen ta den ställningen. ringa på grannen när det hörs dunsar eller ställa sig i den där AIk-.tröjan

kvinnlig brandman: Irriterande att diskussionen fortsätter på samma sätt i media. Huruvida vi är lika starka, svagare eller starkare än våra manliga kolleger är helt ointressant. Hur mycket vi tränsr är helt ointressant. Frågan borde vara, vad ska vi klara? Och klarar vi det? Hur bra eller dåligt vi klarar uppgiften är helt ointressant. Vad ska en brandman klara?
SVT - Jonas Magnusson: Hej
Vi försökte att lyfta den diskussion som förs inom räddningstjänsten, det som inte diskuteras öppet och därför riskerar att stå i vägen för den jämställdhet som man vill driva. 

April: Har dina feministiska åsikter förändrats under denna resa?
SVT - Belinda Olsson: ja jag har både öppnat upp för olika  männskors åsikter. Och jag har inset att det finns inte EN VÄG. men vi måste hitta sätt att samla kraften ibland. 

Peter: Tack Belinda för ett bra program. Vet du hur feminismen har startats och av vem? Vill tipsa dig om Henry Makow - han skriver väldigt bra om feminsm och vänder på stenar om konsekvenserna av feminism.
SVT - Belinda Olsson: Tack! 

IdaMaria: Tror du att svensken kan förändras? Tex prata med främlingar istället för att skicka sms
SVT - Joakim Lamotte: Men det är ju så bekvämt med sms! 

Calle: Fantastiskt program! När jag diskuterar feminism på jobbet ses jag som en feminist medans när jag diskuterar det med vissa kvinnelige feminister så framstår jag som ett mansvin. Har ska man göra motverka polariseringen av ämnet feminism?
SVT - Lena Laurén: Öppna debatten och gilla läget, låta alla vara med kanske? Det här är väl en bra början, det snackas jämställdhet och feminism överallt just nu. Kul!

Kille 20 år : Skulle bara säga att dina program är riktigt bra och ge dig ett litet tips på Hallå P3, onsdag 12 Juni 2013 där Gina Dirawi intervjuar Kakan Hermansson. Helt otroligt att man som kvinna kan komma undan med att säga det hon säger som feminist. Om det skulle vara en man skulle han bli smutskastad och aldrig mera få vara med i media. 
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Kul att du tittar, vad gäller Kakan tycker jag hon får till det på ett riktigt roligt sätt.

Kerry: På vilket sätt är Belinda feminist?
SVT - Belinda Olsson: Hur menar du då? Jag är för att kvinnor ska uppgraderas och ha samma rättigheter (och skyldigheter) som män

MarieoLinus: Har du känt att feminismen har gått åt fel håll vid någon viss tidpunkt? Jag undrar varför du gör det här programmet just nu? 
SVT - Belinda Olsson: Jag gör programmet för att det varit för tyst runt frågan medialt och för att jag själv hade tankar. Precis som SVT

Nöjdtvtittare: Varför ska kvinnor vara mer förmögna än män? Det optimala vore väl att största möjliga mån lika lön för lika arbete oavsett skön fel med det? 
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Javisst kan man tycka det, vad Jernerlöw säger i programmet är att prognoserna tyder på att utvecklingen går åt det hållet. Så dte är inte så mycket med värderingar. Mer att det bara kommer ske

13: Jag blir så ledsen, jag som tretton år och ser detta program och faktiskt ser hur någon sparkar bakåt på den feministiska kampen.
SVT - Belinda Olsson: nej fan så ska du inte se det! Du ska se det som att vi pratar om frågorna och sätter dem på agendan. Du är bäst!

Bertil: Belida Vad som än sägs om din program i olika media, du gör ett nödvändigt jobb, och jag hoppas att kampen resulterat i jämlikhet mellan könen. Det skulle leda till en mänsklig blomstring av aldrig tidigare skådat slag, Serien är lysande och finns inga hinder kan du betrakta mitt inlägg som ett frieri. Bekymras inte av nödvändig kritik! You're on track to sanity. Luv ya!
SVT - Belinda Olsson: Tack!!!

My: Får inget svar. Varför? Tjo och hej du är bäst publiceras gång på gång i chatten min fråga är: Varför behandlar ni inte mer ingående KVINNORS VÅLD MOT MÄN?
SVT - Joakim Lamotte: Visst är det viktigt men med tanke på hur många fler kvinnor som får spö och blir dödade av sina gubbar varje år, så känns det mer relevant i ett program om feminism. 

Jan: Belinda: Upplever du att du via din programserie har skildrat intersektionell feminism på ett för allmänheten upplysande och allsidigt vis - som rimligen borde vara ett public service uppdrag?
SVT - Belinda Olsson: Jag tror att man alltid kan göra mer eller annorlunda. Jag gör bara ett enda teve-program. Men i trean diskuterar vi detta. 

Feminist så klart: Jag tolkar eller kanske inbillar mig, att den man som Lundell utvecklats till genom sitt liv är en av de mest jämställda demokratiska män jag känner till. Jonas Sjöstedt är en annan riktig man och Springsteen också för den delen. Män som verkar fyllda av kärlek, omtanke och respekt.
SVT - Belinda Olsson: Så kan det vara, vem vet

Gunnar: Det är skillnad på feminism och feminism. Jag har varit feminist så länge tillbaka som jag kan minnas, jag är över 50 nu. Men jag är "icke godkänd", skälet är att jag är särartsfeminist. När ska "ni" (majoriteten av dagens feminister) sluta med sådant som att könet bara är en social konstruktion - läs gärna Leonard Sax t ex - och ta upp de viktiga feministiska frågorna, som tjejer som lever under hedersförtryck? Nu ska våldtäktslagen i Marocko avskaffas, men det finns mycket kvar att göra. Så varför lägga så mycket krut på Hen? Varför inte erkänna de skillnader som finns och dels göra något bra av dem så att vi kompletterar varandra, dels t ex anpassa skolan så att både killar och tjejer får en god chans att klara sig? För alla är ju lika mycket värda!
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan Gunnar
En del av den utvecklingen inom feminismen togs upp i program ett, hoppas du fortsätter att titta på nästa program. Där kan du säkert få ännu mer att fundera över.

MA rito: Ett utmärkt program - vill bara tacka för insikten
SVT - Jonas Magnusson: tack för det Toni!

Jan Kroon: Som man och intersektionell feminist blir jag stundvis lite bedrövad av vinklingar och innehåll i programmet. Är det inte public service teves uppdrag att göra ett allsidigt och upplysande program som har tyngdpunkten på aktuella problem och landvinningar? 
SVT - Joakim Lamotte: Jag är inte helt säker, men det du skriver låter som vettiga saker för public service att ha som uppdrag.

Emil: Jag är inte emot kvinnor som kämpar för rättvisor. Men jag förstår inte kvinnor som drar alla över en kam. Jag tror dem flesta män är för jämställdhet men man måste ju inte vara feminist för det. Man kan ju se saker ur ett större perspektiv.
SVT - Lena Laurén: Jämställdhet är en stor och viktig fråga och i nästa program kommer frågan upp om man måste kalla sig feminist (som Belinda) för att jobba för frågan

Pablo: Är det meningen att lägga ner detta med feministen?
SVT - Joakim Lamotte: Nej men det vore väl synd!

Adolfina: När du lämnade över t-shirten till Reinfeldt så kommenterade du hans vikt, anspelade på att han varit lite överviktigt. Du tänkte antagligen in på dettta, reflekterade inte över det, men jag tycket att du borde studera t-shirt överlämningen igen och observera dig sjäkl. Det du gjorde där var ett så kallat shit test, den omedvetna delen av ditt psyke vill testa reinfeldt, utmana honom, en man i makt, detta är en facett av kvinnan primitiva sexualitiet som är nedärvd från tidigare utvecklingsstaduim. Reinfeldt har makt, och du som kvinna finner detta oemotståndligt som attribut, även om du aldrig kan erkänna det för sig själv på ett medvetet plan. Det du gjorde var som sagt ett shit test, som det skrivits mer om i den ökända boken "The Game", om du förnekar dina egna mörkara omedvetna mer primitiva sidor så kommer du aldrig att förstå kvinnan som vi som män förstår henne. Kvinnan är inte det idealiserade objekt som femnisterna vill ha henne till, hon är även en produkt av evolution.
SVT - Belinda Olsson: Oj, ok. Ville bara ge honom feedback på att jag insåg att tröjan var lite stor. 

Wittgestein: Bra jobbat redaktionen! Det är stort att göra ett nyanserat program om detta knepiga ämne.
SVT - Joakim Lamotte: Tackar!

Lisa: Hej Belinda, Vad besviken, ledsen och uppgiven jag blir av ditt program. Du beskriver verkligheten som svart eller vit, rätt eller fel, man eller kvinna bla bla. Trodde du var smartare än så. Du framställer feministerna som idioter. Männen skrattar åt oss. Misshandel och våldtäkt är straffbart, blanda inte ihop det med könsroller!!! Alla ska väl ändå behandlas med respekt oavsett kön?! Ditt tal var inte bara pinsamt, det var så jävla onödigt. Där sitter två lyckliga människor och du babblar om skilsmässa. Du låter som en avundsjuk styvsyster. Förstår att du gör programmet för att få uppmärksamhet och för att "sticka ut", men jag tror att du egentligen är smartare än så. Gör dig istället känd på journalistik som innehåller sunt förnuft. Varför ska alla män straffas för ojämställdhet, ska alla tyskar straffas för Hitlers framfart. Skärpning Belinda.
SVT - Belinda Olsson: Det var många anklagelser samtidigt. jag tycker INTE att jag framställer feminster som idioter.

Alice: Hur kan du säga att jämställdhetsarbetet har gått för långt när det ännu inte är jämställt? 
SVT - Belinda Olsson: Jag säger inte det! Någonstans! 

Pippi: Om pojkar som har svårt att sitta stilla är framtidens förlorare kanske de kan räddas genom metoder som lär dem som små att uttrycka sina känslor, inte använda våld och inte vara rädda för att vara "tjejiga" och plugga. Feminism kanske? Eller hen-dagis?
SVT - Joakim Lamotte: Inte så dum idé.

Matilda: Hur kan du ens kalla dig feminist? Tycker förövrigt du var så respektlös mot Vides förälder i första programmet. Finns så mycket jag vill skriva om min besvikelse över programmet men jag orkar inte ens, du gynnar ett antifeministiskt klimat.
SVT - Belinda Olsson: Men läs Vides mamma då på Svt.se/debatt

Anna: Har några kommentarer på produktionen ; musikval i förhållande till vald person, alldeles för långa scener av närbilder på Belindas "funderande" ansikte, konstiga kommentarer " är orolig att lattepapporna är kuvade" (?), personer blir avbrutna i sina intervjuer till förmån för Belindas speakerröst. Tråkigt att ni på SVT inte förvaltat möjligheten att lära och inspirera till feminism utan istället befäster trista stereotyper. 
SVT - Belinda Olsson: Ja det är uppenbarligt väldigt störande när en kvinna syns mycket i teveruten

Mal: Tycker du att din programserie räcker för att belysa feminism i rutan? Vad ser du att SVT har för ansvar för att låta fler feminister och fler feministiska program få sändningstid?
SVT - Belinda Olsson: Nej, jag kan inte ge en helbild. Inget program kan det. Jag hoppas på fler program

Maria: Hej Belinda! Har du än idag kontakt med de andra som var med och skrev Fittstim? 
SVT - Belinda Olsson: ja vissa! inte alla.

13: Patriarkatet har gått för långt, 
SVT - Lena Laurén: Men feminismen kan säkert gå längre! Vi frågar oss vilka vägar den tar, och vilka som känner att de inte får vara med.

Dreadlock: Jämställdheten då ? Vart tog definitionen vägen ? Det är ganska många som tröttnat på den (felaktiga) beskrivningen om att män och kvinnor tjänar olika för samma jobb. Att den politiska feministeliten får uttala sig i programmserien är knappast bra tv -Längre. 
SVT - Jonas Magnusson: Hejsan
Banksektorn är exempel på en bransch där löneskillnaderna mellan män och kvinnor är stora, trots att de utför samma slags jobb.  I övrigt brukar man jämföra sektorer där utbildning etc är lika och konstatera att många kvinnordominerade bransher är underbetalda.

Alice: Belinda, du kallar dig för feminist men ändå kritiserar du alla feministiska framsteg i sväller de senaste åren? 
SVT - Belinda Olsson: Nej det gör jag inte!

SVT - Joakim Lamotte: Tack och hej, nu slutar jag chatta. Sköt om er därute!

andragången: ogillar hur kommentarer "censureras", ni borde göra alla kommentarer synliga även om ni inte svarar på dem! 
Moderator: Hej Andragången! Vi censurerar inte kommentarer om de inte innehåller hot eller personuppgifter. Vi svarar så snabbt vi kan. Om du har en fråga som inte har besvarats så är du välkommen att skicka ett mejl. Tack för att du deltar!

"Vanlig tjej": Jag känner inte alls igen mig i din syn på feminism Belinda. Får intrycket av att du helt missar de sociala strukturer, kulturer och hierarkier i samhället som feminism (iaf enligt mig) kämpar mot. Du hoppar direkt på ämnen utan att ens nämna eller analysera de underliggande orsakerna till dem. Blir uppriktigt ledsen när en kvinna i din position, som har makt och medel att nå ut och diskutera ett så viktigt ämne gör det på ett sånt partiskt och arrogant sätt. Medias vinkel på feminism må vara extrem i jakten efter pengar men att göra den vinkeln allmängiltig är under all kritik. 
SVT - Belinda Olsson: Jag försöker göra ett program som är för dem som aldrig vågat närma sig det här. Jag förstår om det inte blir kurslitteratur på universitete!

Jocke Berg: Belinda!! Varför snackar du skit om AIK? Denna enda klubben i Sverige som haft en värdegrundsanställd som jobbat aktivt med AIK stilen som respekterar andra, även tjejer står i klacken på Friends vad fan menar du med"Min poäng var att om man säger att man är emot mäns våld är det en sak men det kostar på att i vardagen ta den ställningen. ringa på grannen när det hörs dunsar eller ställa sig i den där AIk-.tröjan" osmakligt att blanda in AIK i detta, IFK GBG har ju varit fullt av grabbiga grabbar som drar vidriga kvinno’skämt.
SVT - Belinda Olsson: Jamen Reinfeldt är AIK:are det var därför! 

Pablo: Bra Belinda, ingen tror på feminismen längre!!!
SVT - Belinda Olsson: Joho

SVT - Jonas Magnusson: Tack och godnatt

Moderator: Nu är klockan 23:00 och det är dags för chatten att stänga. Stort tack till alla som har deltagit och ställt frågor!

SVT - Belinda Olsson: Tack för alla frågor. Vi besvarade så gott vi kunde. Kolla nästa torsdag!