Folkets främsta företrädare blir matigare – med Dorsin i ny roll

Louise Nordahl, Aron Flam, Henrik Dorsin och David Druid.

Ny roll för Henrik Dorsin, längre avsnitt och unga stjärnskottet som gjort succé med imitationer av Melodifestivalen och Paradise hotel tar plats i studion. Här är alla nyheter inför tredje säsongen av satirserien Folkets främsta företrädare som har premiär på fredagen i SVT Play. – Det är en typ av humor som behövs, säger Henrik Dorsin.

Supertrion Aron Flam, David Druid och Henrik Dorsin är tillbaka i Folkets främsta företrädare – och den här gången förstärks humorserien av unga stjärnskottet Louise Nordahl.

På fredagen har tredje säsongen av infotainment-programmet premiär i SVT Play.

Bland nyheterna märks också att programtiden utökas. Dessutom får Henrik Dorsin en helt ny roll. Skådespelaren och komikern lämnar studion för att i stället ge oss inslag som bevisar att han har rätt och du fel.

– Jag tycker att det är roligt att vi får fortsätta göra det här programmet. Det är en typ av humor som behövs, och nu också att formatet blir lite längre och mer utvecklat på det sättet, säger Henrik Dorsin.

Avsnitten kommer att spelas in veckovis för att på så sätt kunna plocka upp dagsfärska ämnen i debatten.

– Det är en del nyhetsaktualiteter, sen kommer ett stort ämne och så kommer vi summera allting med ett inslag som visar att Henrik Dorsin har rätt och du har fel, säger producenten Roland Ulvselius.

Dorsin: Kan bara drömma om att det händer

Dorsin kan dock inte riktigt hålla sig borta från studion. Inför premiäravsnittet besökte han inspelningarna i Tv-huset.

– Den här gången kommer inte jag vara med i studiodelen, i det dagsaktuella. Jag tycker det är jätteroligt att vara här, men annars kommer jag inte vara någonting i studion. Vi har spelat in färdiga segment. Programmet är längre, dubbelt eller tredubbelt så långt, säger Dorsin.

Vad tycker du att nyheter tillför i humor?

– Det kan tillföra en aktualitet och kanske till och med i vissa fall, inte så ofta, men det har ju hänt att humor kan påverka en opinion eller ett samhälle. Men det kan man ju bara drömma om att det händer. Det behövs faktiskt någon som petar i vad som händer från ett annat perspektiv som inte alltid behöver vara så artigt.

Men att driva opinon är inte huvudsaken?

– Nej, nej, man får slå åt alla håll. Hur tramsigt vissa saker är.

Vem tycker du är bäst på att blanda humor och nyheter?

– I världen? Det har ju varit The Daily Show med Jon Stewart, men sen har det ju kommit andra som är aktuella nu. Det är väl det som är bäst på det.

”Väldigt skönt fira jul hemma”

I höst har Dorsin varit Ove Sundberg med svenska folket när Solsidan visats i TV4. I Folkets främsta företrädare får han åter gå in i sina egna kläder.

Hur ska det bli att vara Henrik Dorsin igen efter en höst som Ove Sundberg med tv-tittarna?

– Ja, eller det har jag väl inte tänkt så mycket på. Jag går in i en roll även om jag gör det här. Jag är inte mig själv, även om jag kallar mig själv, utan spelar en version av mig själv. Det är inte så konstigt, säger Dorsin som var hyllad julvärd i SVT förra året.

Hur ska det bli att fira jul i år?

– Det ska bli väldigt skönt, faktiskt. Att få vara hemma. Det blir lugnt.

Premiärnerven: ”Har redan bajsat fyra gånger”

För kollegorna som ska göra jobbet i studiomiljön märks nervositeten inför premiären.

– Jag har lite dubbla känslor för å ena sidan är det ett väldigt roligt jobb, å andra sidan är det ett jobb. Det beror på hur mycket man gillar jobb. Jag älskar ju att skriva, men får panik när det ska spelas in och sändas. Så jag har redan bajsat typ fyra gånger i dag, säger Aron Flam.

Nordahl laddar med text-tv

Seriens nytillskott, Louise Nordahl, 22, som tidigare gjort nätsuccé i imitationer av såväl Melodifestivalartister som Paradise hotel-deltagare, är ensam tjej i gänget. Att varje avsnitt spelas in veckovis ser hon som en extra nerv.

– Jag är jättepepp. Det ska bli så spännande. Programmen är väldigt dagsaktuella och då finns det inte så mycket vi kan förbereda oss på, och jag som inte är involverad i manusbiten får veta på plats vad man ska säga och veta ungefär. Det är ett litet orosmoment i det, för då vet man aldrig hur det ska gå. Jag har övat med att läsa lite text-tv, så det ska nog gå bra, säger Louise Nordahl.

Premiär för tredje säsongen av Folkets främsta företrädare fredag 13 november i SVT Play

Folkets främsta företrädare

Webbexklusiv satirserie