Kim Anderzon om sin svåra kamp mot cancern

Kim Anderzon

Skådespelerskan Kim Anderzon fick för snart tre år sedan diagnosen cancer. I ett samtal med Suzanne Axell berättar hon om den tuffa sjukdomen och hur hon hämtar styrka i mötet med publiken på Boulevardteatern.

Hon gick sitt livs hårdaste kamp, skådespelerskan Kim Anderzon, som för snart tre år sen fick diagnosen cancer. Och det var en kamp som hon till sist förlorade. Den 24 oktober i år gick Kim Anderzon bort.
 

Bara två veckor tidigare besökte Fråga doktorns Suzanne Axell den folkkära skådespelerskan i hennes hem i Lindholmen i Vallentuna norr om Stockholm.
I samtalet berättar Kim Anderzon om den tuffa sjukdomen och hur hon först märkte att något var fel.

– Det började med att jag inte kunde kissa. Men cancer fanns först inte på kartan.


Hon har hämtat styrka i mötet med publiken. Trots sin svåra sjukdom har Kim Anderzon varje fredag under hösten spelat "Den Skalliga Primadonnan" på Boulevardteatern.

– Jag har alltid jobbat. Jag har inte sett det som ett arbete utan som en lustfylld lek.
 

I samtalet blickar Kim tillbaka och berättar om hur hon som 16-åring kom till Stockholm med stora drömmar om "att bli något" och hon delar också med sig av sina tankar om vad som är viktigt i livet och hur hon ser på döden.

Lena Renman är distriktssköterskan från Umeå som fått pris för sitt arbete med utslagna och hemlösa. Hon ger sig ut med medicin och tröst till dem som ibland inte tar sig till vårdcentralen.

Fråga Doktorns husläkare Gunilla Hasselgren svarar tittarnas frågor om bland annat KOL, förmaksflimmer och vaccin mot livmoderhalscancer.