Kristian Luuk: ”Folk svimmade i studion”

Kristian Luuk.

Kristan Luuk berättar om nya omgången av SVT-klassikern Fråga Lund.

När Fråga Lund är tillbaka i rutan den 24 augusti kommer det vara i moderniserad form.

– Vi har tagit in det 2016 kan man säga. Det är lite mera experiment och jag utsätts för massa tester, säger Kristan Luuk.

Ett av experimenten fick till och med folk att svimma i studion berättar Kristian Luuk.

– Vår öron-näsa-hals-expert för in någon sorts rör där han på bild kan visa exakt hur vi ser ut härinne. Jag tror det var någon i studion som svimmade när vi gjorde det.

Kristian Luuk om att leva upp till På spåret-succén

Programmet kommer också innehålla moment där Kristian Luuk skickas i väg  i vetenskapens namn för att utsättas för olika grejer.

– Bland annat så hamnar jag i en fightcage med en thaiboxningsmästare som ska spöa skiten ur mig, så får jag se om adrenalinnivån går upp. Jag skickas in i en sån här g-kraftsslunga som stridspiloter får träna i där jag trycks upp i sju g. Hjärtat ser ut som en banan när man hamnar i sju g, berättar Kristian Luuk och fortsätter.

– Jag får prova på att bli full på 50 meters djup. Alla blir fulla om man dyker ner på 50 meters djup, det handlar inte om alkohol, det handlar om kväveberusning. Så kommer man upp så är man nykter, jättekonstigt.

Mer Fråga Lund: Kristian Luuk om panelen

I Fråga Lund finns det inga dumma frågor. Ofta kan en barnslig, lite konstig fråga leda till väldigt intressanta resonemang och kunskaper menar Kristian Luuk.

– Vi hade ett barn som skickade in frågan ”Varför kliar det ibland på kroppen”. Det har man ju alla varit med om men man vet ju inte varför, så man för höra hur allting hänger ihop egentligen och varför.

Så såg programmet ut förr – se Fråga Lund i Öppet arkiv

Premiär onsdag 24 augusti kl 21.00 i SVT1 och SVT Play

Foto och redigering: Patrik Lange
Reporter: Tobias Sahlén