Friday Night Dinner

Friday Night Dinner: Jonny (Tom Rosenthal), Pappa (Paul Ritter), Mamma (Tasmin Greig) och Adam (Simon Bird).
Friday Night Dinner: Jonny (Tom Rosenthal), Pappa (Paul Ritter), Mamma (Tasmin Greig) och Adam (Simon Bird).

Humoristisk sitcom om den icke-fungerande judiska familjen Goodman.

Två utflugna söner återvänder varje fredag till sina föräldrar för att äta traditionell middag. Vid middagsbordet blir killarna 13 år igen, med allt vad det innebär av tjuvnyp, trakasserier och andra extrema barnsligheter.

Robert Popper, manusförfattare och skådespelare, en av skaparna till skojdokumentären Look Around You, har skrivit manuset till Friday night dinner. Mamma Jackie Goodman är en vuxen kvinna med en tonårings humor, som för det mesta är rolig, hetsig men tidvis också rätt stursk. Pappa Martin gillar att gå med bar överkropp hemma och verkar ha vissa problem med sin hörsel, även om det också skulle kunna vara bristande koncentrationsförmåga. Han gillar vetenskap och är socialt inkompetent. Äldste sonen Adam Goodman är 25 år och försöker försörja sig som musiker, dock utan större framgång. Lillebror Jonny Goodman jobbar som fastighetsmäklare och försöker alltid starta bråk med sin storebror.  

Tamsin Greig har medverkat i bland annat Green Wing (2004), Love Soup (2005) och BBC-serien Emma (2009). Paul Ritter har medverkat i bland annat Instinct (2007), Vera (2010) och nominerades för en Tony för sin roll i ”The Norman Conquest”. Simon Bird har haft huvudrollen i den prisbelönta brittiska serien The Inbetweeners och blev Best Male Newcomer när British Comedy Awards delades ut 2008. Tom Rosenthal är stand up-komiker och stort fotbollsfan. Rollen som Jonny är han första huvudroll.