Frida Hallgrens osannolika fiskfynd under inspelningarna av nya Fröken Frimans krig

Foto: Foto: Peter Cederling/SVT

En mobilbild till pappa slutade i ett osannolikt fynd. Skådespelaren Frida Hallgren upptäckte en okänd släktklenod under inspelningarna av Fröken Frimans krig.

Svenska hem-butiken är fylld till brädden med matvaror från förr. Rekvisitan är hämtad från tidigt 1900-tal och etiketterna på konserver och plåtburkar är identiska med den tidens varor – allt för att få så mycket känsla som möjligt i tv-serien Fröken Frimans krig.

Men för skådespelaren Frida Hallgren inträffade det osannolika.

Under inspelningarna av nya säsongen av SVT:s dramasatsning om kvinnorna som drev matkampen i Stockholm hittade hon en släktklenod bland hyllorna i Svenska hem – av misstag.

Mellan tagningarna tog Hallgren en selfie som skickades till skådespelarens pappa. Förutom skådespelaren visade fotot en etikett från en anjovisburk som visade sig tillhöra skådespelarens farfars farfars firma från 1800-talet. 

– Frida tog en bild på sig själv under inspelningarna och skickade till mig. Efter ett tag upptäckte jag burken i bakgrunden och var tvungen att titta närmare. Jag hade sett bilder på just de burkarna förut. Det visade sig vara en etikett från Fridas farfars farfars firma J.J. Hallgren & Son som var verksam på den tiden, säger skådespelaren pappa Björn Hallgren som har stenkoll på släktens historia.

Hur reagerade Frida när du berättade det här?

– Hon blev så klart glad och jag tycker det här är roligt. Det är en del av vår historia som vi nog inte pratat så mycket om i släkten tidigare. Det är ett märkligt sammanträffande att den skulle dyka upp i produktionen.

Nya säsongen av Fröken Frimans krig har seriestart på juldagen den 25 december 21.00 i SVT1 och SVT Play.

Se första trailern inför nya säsongen här!

Se hela första säsongen igen i SVT Play!