Smygtitta på nya säsongen av Fröken Frimans krig

Lena T Hansson, Sofia Ledarp, Sissela Kyle, Frida Hallgren och Maria Kulle i Fröken Frimans krig.

I jul är Fröken Friman och hennes stridbara vänner tillbaka i jul med en ny säsong där det stormar mer än någonsin, samtidigt som en ny kärlek spirar. Gänget får tillskott i personalen på Svenska Hem och paret Johannesson hamnar i en riktig knipa. Premiär på juldagen.

Smygtitta på tredje säsongen i SVT Play!

Med en publik på drygt 1,5 miljoner tittare på de båda tidigare säsongerna av Fröken Frimans krig har serien blivit en älskad jultradition i SVT.

I tredje säsongen av Fröken Frimans krig blir en ung kvinna i kretsen runt Dagmar Friman och hennes vänner felaktigt registrerad som prostituerad. Det gör att kvinnorna på Svenska Hem får upp ögonen för de ruskiga villkor som stadens prostituerade lever under, allt för att skydda de män som är kunder. Men kvinnorna är oeniga om prostitution verkligen är en fråga som kooperativet ska driva. Kinna tycker det är självklart att de måste stå upp även för kvinnor som befinner sig på samhällets botten. Dagmar är inte alls med på noterna. Lotties make Axel engagerar sig dock i frågan, vilket blir en ny prövning i deras äktenskap.

Alma försöker övertala Emmy att flytta hem till henne. De är båda ensamma och skulle få sällskap av varandra på ålderns höst. När Emmy blir uppvaktad komplicerar det planerna. Jon, som har bott hos Alma med Lill-Tora, vill visa att han kan stå på egna ben och ordnar egen bostad för sig och dottern. Men myndigheterna flåsar honom i nacken. Kan en ensamstående pappa ta hand om ett barn?

Frithiof Johannesson har hamnat i onåd i riksdagen och stannar hemma och surar. Men hustrun Rut tänker inte finna sig i det. Med smicker och list försöker hon förmå maken att återvända till maktens korridorer. Något hon kan komma att ångra.

Ladda upp genom att se de två första säsongerna i SVT Play

Premiär på juldagen klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play. I SVT Play släpps samtliga tre avsnitt på juldagen.

Rollista:
Dagmar: Sissela Kyle
Kinna: Sofia Ledarp 
Lottie: Frida Hallgren 
Emmy: Maria Kulle
Alma: Lena T Hansson 
Karin: Sofia Rönnegård
Jon: Kristoffer Berglund
Axel: Gustaf Hammarsten
Frithiof Johannesson: Allan Svensson 
Rut Johannesson: Ulla Skoog
Gösta Wikland: Johan Hedenberg
Tomasine: Ellen Jelinek
Alf Persson: Lennart Jähkel
Britta: Felicia Löwerdahl
Louise Dufva: Pia Johansson
Nea Olsson: Magdalena in de Betou
Gunnar: Edvin Ryding

Produktionsfakta:
3 x 60 min
Manus: Pernilla Oljelund
Regi: Harald Hamrell 
Producent: Maria Nordenberg
Fotograf: Henrik Gyllenskiöld
Scenograf: Jan Olof Ågren
Kostym: Ewa Mark
Mask: Yvonne Persson
Kompositör: Niclas Frisk
Rollsättare: Maria Kiisk
Tf ansvarig utgivare: Maria Nordenberg