Säsong 2 av Game of Thrones

Andra säsongen av storserien Game of Thrones sändes i SVT i början av 2013. I landet där årstiderna kan vara i åratal pyr flera oroshärdar och bland annat har de två mäktiga familjerna Lannister och Stark förklarat krig mot varandra.

I denna fantasifyllda berättelse, baserat på A Clash of Kings som är den andra boken i serien Song of Ice and Fire av George R.R. Martin, blir konflikterna allt större och mer invecklade. Kampen om Järntronen är i full sving, med flera krigsherrar som anser att just de är dess rättmätige ägare. Och de skyr inga medel för att nå sitt mål.

Samtidigt växer hotet från öster, där Daenerys Targarian har gett liv till tre drakar. Hennes mål är att återvända till Westeros och ge sig in i striden om Järntronen. Det var Targarians drakar som ledde just hennes anfäder till makten, innan de kämpades bort och förvisades från landet.

I norr har vintern kommit och uppe hos Nattens väktare kommer det in fler och fler rapporter om hemska attacker av vad som verkar vara osaliga andar. En expedition sänds ut i detta mytomspunna och skrämmande område för att ta reda på vad som pågår och försöka se om hotet från de döda är på riktigt eller ej.

Följ med i denna spännande fantasyserie – till de sju kungadömena i Westeros – där kungar, drottningar, riddare, lögnare och adel slåss för makt och ära.

Game of thrones

Amerikansk fantasyserie