SVT29 januari

Gengångare hyllas i sociala medier – så här tycker folket!

Gengångare

Det är många som valt att uttrycka sina tankar kring serien på internet.

Med bara några få dagar kvar i SVT Play fortsätter hyllningarna till serien att postas på nätet:

"Sanslöst bra! Och musiken, tack MOGWAI tack! Allt var bra. Jag är såld. #Gengångare"

"Men gud!! Imorgon MÅSTE vi prata om #Gengångare!! Jag var tvungen att ta en paus nu i e08 pga höll på att få panikångest"

"Twin Peaks på franska i alpmiljö. Kan knappast bli bättre! Missa inte! C'est formidable #gengångare"

Det är flera som har dragit referenser till kultserien Twin Peaks från nittiotalet. På twitter hittar vi postningar som:

"Älskar mysterieserier utan trams. Twin Peaks, Lost och nu Gengångare på SvtPlay." och "Som att äta chips och popcorn samtidigt. Såg senaste #Gengångare och följer upp med lite Twin Peaks."

Det är även flera bloggar som uppmärksammat serien. I film och tv-bloggen Onyanserat dras också associationer till serien Twin Peaks: "Det är kul att se en fransk serie i den här genren. Utan att jämföra allt för mycket så dras mina associationer en del till Twin Peaks."

Och andra som inte skulle dra paralleller till David Lych och Twin Peaks: "Snarare en fransk John Ajvide Lindqvist." och "@svtplay inte Lynchklass men väldigt bra. #Gengångare"

Flera tweets beskriver serien som snygg och det bästa de sett på länge:

"NU ska jag äntligen kolla avsnittet av #Gengångare som lades upp idag. Snygg, bra och obehaglig serie. Inte missa!", "Jag säger det igen men #Gengångare@svtplay är den bästa serie jag sett på riktigt, riktigt länge."

Även på SVT Plays facebook- sida är det flera som visar sin uppskattning för Gengångare:

"Den här serien är helt fantastisk! Svt borde visa den som vanlig tv-utsändning, nu är det nog många som missar den."

"Instämmer med ovan. Den här serien är brilliant! Det mest nervkittlande jag sett. Längtar till nästa torsdag. Och nästa. Och nästa. Och nästa!"

 

Gengångare

Fransk dramaserie