Assistentkatten Sam är Go’kvälls Katthjälte

Ernst är 4 år och drabbad av flera funktionshinder, men när katten Sam kommer och lägger sig nära känner han sig lugn och trygg. Möt Sam och fler katter som alla är hjältar i människors vardag.

Under hösten har Go’kväll efterlyst katter som gör något utöver det vanliga, och på olika sätt finns som stöd för människor (och andra djur). Väldigt många bidrag har kommit in - det tycker vi på redaktionen är jättekul!

Här presenteras vinnaren och några katthjältar till:

Vinnare och katthjälte: Assistentkatten Sam
Farmor Lena har skickat in en bild på Sam när han hjälper 4-åriga funktionshindrade Ernst. Farmor berättar att när han har varit på sjukhuset, vilket tyvärr är ganska ofta, så kommer Sam som ett skott så fort Ernst är hemma igen.

Sam vinner ett snyggt halsband - och så klart ett diplom!

Glädjespridaren Frasse
Personalen på demensboendet Allégården i Tibro berättar om katten Frasse som är 4 år och bor på boendet. Vårdtagarna är väldigt glada i honom och de ser till att han kommer ut och in genom dörrar – och han kan även få en extra god bit vid bordet.

Frasse är en underbar hjälp för många och sprider glädje. Han är guld värd för de boende och för personalen.

Katten som drar på smilbanden
Monica Berzén i Västerås gick nyligen igenom en jobbig separation med mycket sorg och tårar. Men en morgon vaknade hon av att hennes katt låg på bröstet och drog upp Monicas mungipor.

Monica berättar att hon nu börjar dagen med ett leende, och att det var tur att hon somnat med mobilen bredvid för att kunna ta en bild.

Plastpappan Prinsen
Maine coon-hanen Prinsen är både blodgivare och den bästa plastpappa-katten som finns, berättar hans ägare Inkan. Prinsen tar hand om skygga kattungar och även vuxna katter och är en helt ljuvlig förebild för dem.

Han fostrar ungarna, leker med dem och låter dem alltid äta först. Prinsen är helt enkelt ett stort stöd i livet, till små skygga småkatter som haft en tuff start.