Beppe Starbrink

Beppe Starbrink

Lär känna Beppe Starbrink.

Yrke: Journalist. Läste samhällsvetarlinjen med inriktning mot kultursociologi vid Umeå universitet. Journalistbanan startade faktiskt på studentradion.

Bor: I en 20-tals villa i centrala Umeå. På somrarna ute i en stuga vid en liten sjö tre mil från stan.

Familj: Visst. Smart, klok och vacker fru, och två helt fantastiska döttrar.

Gjort tidigare: Om vi tar det från början... gravgrävare, biblioteksvaktmästare, metallarbetare, videouthyrare, servitör, screentryckare, bartender, radiopratare och nu programledare och reporter på tv. Efter några år på studentradion i Umeå insåg jag att det var grejen. Var en av de första programledarna i RadioRix när den privata radion drog igång 1993. Efter några år vid mikrofon och mixerbord kom ett erbjudande från TV4 att börja som programledare för ett regionalt soffprogram i TV4 Botnia (Numera TV4 Västerbotten). Startade där 1997 men gled mer och mer över till de regionala nyheterna och jobbade som nyhetsankare, redaktör och reporter. 2002 började jag på SVT och har under åren jobbat med en rad olika program.

Jag har varit programledare för Västerbottensnytt, filosofiprogrammet Finns blått? och Valborg 2007. Har även jobbat som reporter på Plus, kulturprogrammet Sverige!, Kulturnyheterna och Existens.

Har också gjort enstaka reportage åt bland andra Uppdrag Granskning, Aktuellt och Rapport. Tror att jag fick med det mesta där. Nej vänta, jag har jobbat som ostronöppnare på en bar i Vail, Colorado också.

Arbetar med: Programledare på Go'kväll och husrenovering.

Fritidsintressen: Spelar bas i bandet Punk Rock Orchestra (P.R.O), åker hemskt gärna skidor - utför alltså. Matlagning.

Lyssnar på: Förutom P3 och P1 - Radiohead, Bon Iver, Loney Dear, Wilco, M Ward, Ida Maria, typ.

Favoritmat: Baskisk.

Fyra personer jag skulle bjuda till min önskemiddag: Konstnären Louise Bourgeois, Woody Allen, Sara Lidman och Rocky (seriehunden alltså).

Tre saker jag skulle ta med till en öde ö: En surfbräda (lär väl ha gott om tid att lära mig på en öde ö), en hängmatta och en jättetjock bok!

Önskeperson att intervjua: Robinson Crusoe - helst innan jag skickas ut till den öde ön.

Om jag inte varit programledare skulle jag: Funderade på att söka teaterskola när jag var yngre. Kanske nått ditåt.

Person jag ser upp till: Folk med tålamod. Själv är jag ganska rastlös och skulle behöva lite tålamodscoaching.

Motto: Det löser sig!