SVT1Tisdag – fredag

De gästar Go'kväll 29 mars - 2 april

fyra porträtt
Magnus Krepper, Pernilla Andersson, Elin Unne och Anna Sundström.

Magnus Krepper, Pernilla Andersson, Elin Unne och Anna Sundström hör till dem som kommer till studion.

TISDAG 29 MARS

Intervju med skådespelaren Magnus Krepper som just nu är aktuell i den holländska a filmen "Paradissviten". Susanne Hellman Holmström ger kattägare goda råd. I Tv-klubben pratar Saman Bakhtiari och Morgan Larsson om de många tävlingsprogram vi sett i rutan genom åren.
Programledare Linda Olofsson

ONSDAG 30 MARS

Kocken Susanne Jonsson står i köket i studion och Christopher O'Regan håller en spännande historielektion. l kvällens avsnitt i Australienresan träffar Tareq en riktig guldgrävare, som berättar historien om guldgrävarstaden Karlgoorie och hur man kan hitta guld där. Till middag blir det känguru, något som Tareq aldrig tidigare har lagat.

Intervju med journalisten och krönikören Anna Sundström Lindmark, som i boken "I skuggan av ett geni" skriver om sin farfar, Alvar Lindmark, den fattige och djupt religiöse bondsonen från Burträsk, som uppfann en bygghiss som gjorde succé och grundade storföretaget Alimak i Skellefteå. Men en tragedi gjorde att Alvar förlorade allt han byggt upp och efteråt har familjen och släkten knappt pratat om det som hänt.
Programledare Linda Olofsson

TORSDAG 31 MARS

En tittare får en ny stil av Åsa Wikman och Monika Kichau. När Lena Haglund fortsätter sin resa på Kosteröarna träffar hon Miriam Öhrn som håller yogakurser, Sjömannen Stefan Carlgren som använder havets skatter i sina silversmycken och Niklas Nilsson som lever gott på havskräftfiske. Samma havskräftor som räkfis-karna slängde tillbaka i sjön för inte alltför länge sen. Intervju med journalisten Elin Unnes som skrivit en vetenskapssagobok, både om växternas praktiska betydelse och inre liv.
Programledare Pekka Heino.

FREDAG 1 APRIL

Metereologen Helen Tronstad bjuder till bords. Pernilla Andersson spelar live på Go'kvälls scen. Aktuella bok- och fimtips med Ingalill Mosander och Fransesca Quartey.
Programledare Pekka Heino.

LÖRDAG 2 APRIL

Hulda Andersson ger stiltips. Susanne Jonsson inspirerar med helgmat. Skådespelerskan Bahar Pars berättar om platser som betyder något extra. På Go'kvällscenen står Anders Enda Barnet.
Programledare Inger Ljung Olsson