Så kan du träna tillsammans med barnen

Go’kvälls träningsexpert Sofia Åhman ger sina bästa tips på hur man på ett lustfyllt sätt kan röra på sig med hela familjen.

I Go'kväll den 2 september tar Sofia Åhman med sig ett gäng barn och föräldrar till en lekpark i Umeå. Här är träningsutmaningarna Sofia gav dem.

Uppvärmning - kottutmaningen
Samla så många kottar som möjligt på viss tid. Obs! Man får bara ta en kotte i taget.

Uppdragen
Varje familj/grupp ska lösa fyra uppdrag så snabbt som möjligt. De väljer själva i vilken ordning de tar uppdragen. De här uppdragen valde jag utifrån den lekpark vi var i:

Linbana
4 olika personer ska åka hela linbanan. Resten av gruppen springer med hela vägen.

Snurr-tefatet
Hela laget ska stå på tefatet och få det att snurra 5 varv.

Klätterställningen
Stafett där fyra olika personer ska ta sig upp på toppen (och ned) genom fyra olika vägar (stege, klättervägg, stock, rep, tub) När du väntar på din tur står du i Jägarvila eller gör upphopp.

Balansbanan
Parvis ska man klara hela banan. En i taget kör och den andra hjälper till där det behövs. Övriga kör knäböj eller svikthopp.

Cirkelträning på redskapen
Fyra stationer, varav en är tidtagning (Klockan). 10 repetitioner=1 poäng. Dela ut papper och penna till en sekreterare i varje lag. Sekreteraren håller koll på hur många poäng gruppen samlar på varje station. Max två personer jobbar i taget. Den som inte når upp sitter i knä!

  • Latsdrag
  • Sit-ups
  • Rodd/Dips
  • Klockan: Flytta kottar från en hink till en annan. När kottarna är slut ropar laget ”STOPP!” och då får de andra lagen inte köra mer. (Man får alltså inga poäng på denna station).

Räkna ihop poängen om ni vill. Kanske kan ni till och med räkna ut er medelpoäng? Låt barnen vara med och räkna så blir det lite matte på köpet.

Vilka uppdrag ni hittar på beror förstås på vad som finns på er lekpark. Använd er av naturen och av de lekredskap som finns. Släpp fantasin lös och ta hjälp av barnen när ni hittar på de olika uppdragen och stationerna. Ut och lek!

/Sofia