Daniel Norberg i stor intervju inför Allsång på Skansen 2016

Daniel Norberg.

Daniel Norberg är en av Sveriges mest älskade Youtuber, som har tagit Sverige med storm med sina välproducerade parodier. Inför sin debut i Allsång på Skansen, gästar han SVT:s Gomorron Sverige. ”Det jag ska göra är egentligen omöjligt”, säger han.

Han är känd för sina parodier på bland annat Melodifestivalen. Underhållaren Daniel Norberg gästar nu för första gången Allsång på Skansen.

– Det känns bra, faktiskt. Jag är inte så jättenervös ändå. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös.

Vad var din reaktion när du fick frågan?

– Att det var en härlig fråga. Det är som en pojkdröm, liksom. Jag brukar säga att det bara är Rederiet kvar, sen har jag varit med i alla program som jag tittade på när jag var liten.

Gör välproducerade videor med sin bror

Daniel Norberg, 26 år från Uddevalla, ägnar vardagen åt att klä ut sig, sjunga på dialekt och skriver satiriska låtar tillsammans med sin bror, Emil Norberg.

Bröderna Norbergs kanal på Youtube har över 150 000 prenumeranter och deras videoklipp har totalt över 37 miljoner visningar.

Ska göra det omöjliga möjligt i Allsång på Skansen

Mest populära är kanske deras parodier på Melodifestivalen, där Daniel tolkar artisterna på sitt eget sätt. Norbergs videor är välproducerade och genomarbetade, men i Allsång på Skansen ska underhållaren göra ett live-framträdande.

– Det är lite coolt, för att jag har gjort Youtube och film ganska länge. Där kan man klippa, man kan fixa och göra omtagningar. Nu är det live och det är någonting helt nytt. Det är spännande att få leka med det här nu. Det jag ska göra är egentligen omöjligt.

Och vad ska du göra i kväll?

– Har man sett på Youtube och vet vad jag gör, så känner man nog igen delar av det. Inte på det sättet, för det är ju live. Nu är det ett himla meck.