Göran Everdahl om Hail Caesar!: Det här hänger inte riktigt ihop

George Clooney i Hail Caesar!.
George Clooney i Hail Caesar!.

Storfilmen Hail Caesar! tjusar Gomorron Sveriges filmrecensent Göran Everdahl. Men han går inte på vad som helst.

Tre filmer var under lupp när filmrecensenten Göran Everdahl gästade Gomorron Sverige.

 

The heart of a dog

Allkonstnären Laurie Anderson har gjort en film som till ytan handlar om hennes döda hund Lola belle.

Men filmen handlar också om sorg i allmänhet och saknad. Ämnen som Laurie Anderssons döda mor och terrorattacken 11 september tas också upp.

– Ibland går hon väldigt grundligt in. Hon är vädligt intresserad av österländsk filosofi så ibland blir det lite väl mycket tibetanska dödstraditioner för min smak. Men hon vet vad hon gör. Hon vet hur man skapar ett intresse. Jag tycker hon ror det i land mot slutet. Hon har en stark finish, säger filmrecensenten Göran Everdahl i Gomorron Sverige.

 

The heart of a dog får fyra klappor av fem möjliga.

 

13 hours: The secret soldiers of Benghazi

En samtidshistoria av Michael Bay, mannen bakom ett antal Transformers-filmer. Den nya filmen handlar om Benghazi-attacken 2012 i Libyen.

En amerikansk ambassadör befinner sig i ett slags improviserat konsulat och blir attackerad av beväpnad folkmassor.

– Michael Bay lyckas hålla de mest extrema ticsen i schack, som han alltid har i sina actionfilmer. Men när det börjar hända saker så kan han inte hålla sig. Då blir det blå filter och explosioner i slow motion. Den är två och en halv timmer lång och varje minut känns. Den är allt för lång, säger Göran Everdahl.

 

13 hours: The secret soldiers of Benghazi får två klappor av fem möjliga.

 

 Hail Caesar!

Handlar om Eddie Manning, som funnits på riktigt. Han var en fixare som såg till att Hollywood-stjärnorna höll sig i skinnet och inte hamnade i pressen. Figuren överrensstämmer inte jättemycket med originalet, berättar Göran Everdahl.

– Om man är precis så intresserad av den här tiden, tidigt 50-tal i Hollywood, som jag är, då har man kungligt roligt från början till slut. Men till och med jag ser att det här hänger inte riktigt ihop.

 

Hail Caesar! får tre klappor av fem möjliga.

 

Se recensionerna i sin helhet i klippet ovan.