Sanningen bakom roliga ”Robocock”-tabben med Joel Kinnaman i SVT:s studio

Minns du det hysteriskt roliga samtalet mellan Joel Kinnaman och SVT:s förra vd Eva Hamilton? Den klassiska intervjun får oss att skratta varje gång. Här är förklaringen till missen.

Förra veckan bekräftade svenska Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman att han gift sig. Nyheten avslöjade han själv i amerikansk tv.

För några år sedan gästade skådespelaren SVT:s Gomorron Sverige och pratade då bland annat om filmen Robocop.

Eller var det Robocock?

Den episka intervjun med SVT:s dåvarande vd Eva Hamilton blev en Youtube-klassiker med hundratusentals visningar på videosajten.

I ett senare studiosamtal, när samma program firade 20 år i rutan, förklarade Hamilton bakgrunden till missen i direktsändning.

– Det här visar faran. Som sagt, jag är inne som sommarprogramledare någon gång varje år och tycker det är jätteroligt. Men varje år tänker jag, "hur kan du, Eva Hamilton, vara så korkad att du gör det här?" För gör jag något riktigt fel får det mycket större konsekvenser än om någon annan gör det. För då är det SVT:s vd och i värsta fall drar jag hela företaget i skiten, säger Hamilton.

– Det här var ju ganska oförargligt men just att det blev så himla... SVT:s korrekta vd som liksom snackar om hårdporno. Det är klart att det blir kul.

SVT: Han var så otroligt snabb.

– Han var dödssnabb! Och sen "Youtube-klipp", då blir det så klart Youtube-klipp, säger Hamilton i intervjun och skrattar.

Tillsammans med oss andra.

Se Gomorron Sverige varje måndag-fredag live här i SVT Play! Intressanta gäster och studiosamtal utlovas