Petter om att leda Grammisgalan: ”Så klart livrädd”

Foto: Henrik Montgomery/TT

Här är rapparen Petter Alexis nya uppdrag. I ett inlägg på Instagram avslöjar artisten att han ska leda Grammisgalan 2016 – trots egna skräcken. – Vet inte om jag inser vad jag har gjort, skriver han.

Petter leder Grammisgalan 2016 – trots egna skräcken inför uppdraget.

– Önska mig lycka till. Vet inte om jag inser vad jag har gjort. Jag har tackat ja till att vara värd och leda grammisgalan helt själv den 24 feb 2016, skriver artisten på Instagram där han själv avslöjade nyheten under lördagen.

Senare bekräftade Grammisgalan sin nya programledare på sitt officiella Instagram-konto.

– Grymt! @PetterAlexis leder #Grammis16 den 24 februari. Direktsänds på #SVT, skriver Grammis.

I sitt inlägg berättar Petter om nervositeten inför uppdraget.

– Jag är såklart livrädd och nervös som fan men samtidigt går jag igång på utmaningar och det här är fan en riktig sådan. Det är ett stort pris som jag själv har haft äran att vinna ett par gånger. Jag ska möta publiken med respekt och försöka göra det här genom att ge mitt allra bästa. I Sverige är det extremt tufft att vara artist, musiker, producent och låtskrivare eftersom vi på riktigt är grymt bra på musik i det här landet. Och ständigt fylld det på i leden med nya unga talanger. Som sagt ett stort pris! #grammisgalan2016 #Grammis16 @GrammisSverige.

Gina Dirawi, som programleder Melodifestivalen 2016, har lett Grammis de senaste två åren. Nomineringarna till årets priser presenteras 17 december, uppger Expressen.

Här är alla nominerade - hela listan!

Grammis 2016

Gala där artister och musiker prisas