Polis och präst löser mord tillsammans

Grantchester.

Den brittiska deckarserien Grantchester bygger på böckerna ”The Grantchester Mysteries” av James Runcie. Serien utspelar sig i byn Grantchester strax utanför Cambridge där en präst och en polis tillsammans ska lösa ett antal mordfall.

Året är 1953 och kyrkohedern Sidney Chambers (James Norton) kommer till byn Grantchester strax utanför Cambridge för att jobba i församlingen. Han har tidigare levt ett fridfullt liv, men när flera församlingsbor i byn plötsligt dör under misstänkta omständigheter slängs han plötsligt in i en värld full av lögner, svek och mord.

Snabbt finner han att den insikt han har kring människans villkor och det naturliga förtroende han föder i människor innebär att han utmärker sig som detektiv. Tillsammans med poliskommissarien Geordie Keating (Robson Green), den naiva och välmenande prästen Leonard Finch (Al Weaver) samt hushållerskan Mrs Maguire (Tessa Peake-Jones) börjar han utreda fallen.

Brottsutredningen är dock inte Sidneys enda bekymmer. Han är förälskad i den vackra Amanda (Morven Christie) men hoppet om att någonsin få hennes hjärta tappade han dock redan när han blev präst.

Andra säsongen sändes under hösten 2016 och går inte se längre i SVT Play. Första säsongen sändes hösten 2015.