SVT1Fredag

Grotesco kommer tillbaka med ny säsong

Jonas Kahnlund, Hanna Löfqvist, Erik Wernquist, Micke Lindgren, Per Andersson, Rikard Ulvshammar, Emma Peters, Viktor Titelman och Henrik Dorsin.
Delar av Grotesco-ensemblen. Från vänster: Jonas Kahnlund, Hanna Löfqvist, Erik Wernquist, Micke Lindgren, Per Andersson, Rikard Ulvshammar, Emma Peters, Viktor Titelman och Henrik Dorsin.

Det är nu klart att Grotesco kommer tillbaka till SVT med en tredje säsong.

Grotesco är en av Sveriges mest hyllade humorgrupper. Gruppen har givit oss helt oförglömliga sketcher och sånger som till exempel Bögarnas fel, Ett kilo mjöl, Bestefar og jeg och många fler.

I dagsläget finns inte så mycket information kring den kommande säsongen som fortfarande är på ett planeringsstadium.

– Vi är väldigt glada att Grotesco kommer tillbaka med en ny hejdundrande säsong, säger Mats Grimberg, projektledare och genreansvarig för humor på SVT nöje, Stockholm.

Humorgruppen har förutom de två tidigare säsongerna som sändes hösten 2007 och 2010 även stått för pausunderhållningen i Melodifestivalen 2009 och medverkat i Allsång på Skansen 2011. Det senare som bestod av sångnumret Bögarnas fel ledde till en polisanmälan som sedan lades ned. Även numret Tingeling från Melodifestivalen som i en rysk tappning ledde till en kontrovers och protester från den ryska ambassaden.

Grotesco

Svensk humorserie