”Det kommer göra att ni presterar bättre i spelet – jag lovar!” – Heatons bästa tips

Emil ”Heaton” Christensen i Gympaläraren.

Emil ”Heaton” Christensen gästspelade i Gympaläraren och tillsammans med Kalle testade de en ny variant på idrottslektionen. Ett framgånskoncept visade det sig. Vi fick fem snabba med e-sportlegendaren om hur du blir bättre på gaming och träning.

De som känner till dig vet att du tränar en del. Har det alltid varit så?

– Jag tränade mycket i mina yngre dagar i form av hockey, när jag slutade med den och började spela cs (counter strike reds. anm.) så blev det inget alls, och jag kände att jag inte kunde fokusera lika bra och länge som innan och var mycket tröttare. Så då satte jag igång igen.

Varför tränar du främst och vilka är dina favoritövningar?

– Just nu så är det mest styrketräning på gym, men under vår och sommarhalvåret gillar jag ta promenader och att springa.

På vilka sätt har din träning hjälpt dig med gamingkarriären?

– Att jag började röra mig igen under e-sportkarriären var en starkt bidragande orsak till min framgång. Att röra på sig ibland, så lite som tio minuter om dagen, gjorde att jag kunde fokusera längre och bättre.

Du har ju bakgrund som ishockeymålvakt. Vad är ditt råd till elever som vill röra på sig mer, men även fortsätta utveckla sitt tv-spelande?

– Mitt råd är att börja röra er lite, en kort promenad eller liknande för att sedan öka på till lite mer och kanske någon löprunda eller gympass. Det kommer göra att ni presterar bättre i spelet, jag lovar!

Vad är dina bästa råd till alla unga som vill bli bättre på e-sport?

– Mina tips för att bli bättre på e-sport är; se till att alltid ha ett mål med varje träningspass, försök att arbeta på dina svagheter, rör på er, se till att äta ordentligt, samt att ha kul!

Se mer av ”Heaton” och Gympaläraren SVT Play.

”Det bästa med Gympaläraren är alla modiga kids”

”Packa ungarna gympaväska – nu!”

Kalle tar upp kampen om bättre hälsa för skolungdomar

SVT granskar #skolidrotten