Gympaläraren Årets program vid Kristallen: ”Värsta drömjobbet”

Kalle Zackari Wahlström (mitten) med flera tar emot priset årets program för "Gympaläraren" under Kristallengalan på Stockholmsmässan på söndagen.

Kalle Zackari Wahlströms program röstades fram av tittarna.

Se Gympaläraren i SVT Play här!

– Jag vill tacka alla barn som var med. Och jag vill tacka alla gympalärare och lärare runt om i landet – det är så fint det de gör, sa Kalle Zackari Wahlström när han tog emot priset.

Vid galan så passade en euforisk Kalle Zackari Wahlström även på att ropa ut en uppmaning till hela tv-branschen.

– Sluta göra tv för tv:s skull. Börja göra riktigt viktiga program som förändrar liv!

Det viktiga för Kalle är just att göra program som betyder något, både för honom och för de som tittar. Program som kan bidra till positiva förändringar, oavsett vad programmet handlar om.

– Att få ta något dåligt och göra det bättre. Det låter som värsta drömjobbet för mig, säger Kalle Zackari Wahlström, till svt.se efter galan.

Se fler prisade program i SVT Play

SVT:s projektledare Anna Luuk Priske håller fram just Kalles engagemang som en av faktorerna till att programmet blivit så populärt.

– Det här är inte bara årets program, det är också ett av årets viktigaste program. Det är till fullo byggt på Kalles enorma engagemang. Ett engagemang som gått rakt igenom rutan och som publiken verkligen har kunnat känna av.

Men det är inte bara Kalle Zackari Wahlström själv som har jobbat hårt.

– Vi på SVT vill tacka alla barn och alla lärare på Vanstaskolan som har slitit otroligt mycket, och sen har produktionsbolaget Nexiko gjort ett fantastiskt jobb också, säger Anna Luuk Priske.

Se alla Kristallenvinnare här!

Gympaläraren

Realityserie med Kalle Zackari Wahlström