Andra säsongen av Homeland

Nicholas "Nick" Brody (Damien Lewis) och Carrie Mathison (Claire Danes) är tillbaka i andra säsongen av Homeland.

I andra säsongen av Homeland fortsätter jakten på sanningen om Nicolas ”Nick” Brody och hans koppling till Abu Nazirs terrornätverk. Som nybliven kongressledamot står Nick inför helt nya utmaningar, med starka påtryckningar från såväl Abu Nazir som vicepresidenten och hans egen familj. Samtidigt kastas förra CIA-agenten Carrie Mathison in i handlingen igen, trots att hon håller på att rehabilitera sig efter att ha behandlats för sin bipolaritet.

Den första säsongen slutade med att CIA-agenten Carrie Mathison var snubblande nära att upptäcka sanningen om marinkårssoldaten Nicholas Brody, som under sin fångenskap i Mellanöstern blivit omvänd och värvad av ett terrornätverk. Men istället tvingades Mathison lämna CIA för att få vård för sin bipolaritet – samtidigt som Brody värvades av USA:s vicepresident.

När vi nu återvänder till handlingen befinner vi oss i efterdyningarna av israeliska flygräder mot Iran och läget i Mellanöstern är minst sagt känsligt. I Beirut rasar våldsamma demonstrationer mot Israel och dess allierade USA. Mitt i kaoset dyker en kvinna upp som säger sig ha information om en kommande attack mot USA. Kvinnan, som är gift med en Hizbollah-ledare, får träffa Carrie Mathisons gamla mentor Saul Berenson men kräver direkt att få prata med Carrie. Problemet är bara att Carrie Mathison inte längre jobbar för CIA och lever ett skyddat liv hos sin syster och far medan hon försöker att bygga upp sitt liv efter sitt sammanbrott.

Samtidigt håller Nicholas ”Nick” Brody på att bli varm i kläderna som kongressledamot. Hans egen plan är att påverka beslutsfattarna så att de börjar föra en annorlunda politik men Abu Nazir har inte släppt taget om honom och vill annorlunda. Nu pressas Nick från flera håll. Hans familj har en agenda, vicepresidenten en annan och Nazir ytterligare en och för varje liten lögn Nick drar för att förhoppningsvis få lite andrum så knyts snaran runt honom lite hårdare.

Programmet sändes i SVT hösten 2012