”Klart den bästa säsongen av denna serie”

Homeland säsong 4

Flerfaldigt Emmy-belönade Homeland är tillbaka med en fjärde säsong och SVT sänder avsnitten mindre än ett dygn efter USA.

Testa hur bra koll du har på Homeland.

Om serien

Den orädda och oförutsägbara CIA-agenten Carrie Mathison följer sina egna regler när det gäller att skydda USA från terroristattacker. Hennes intuition, beslutsamhet och övertalningsförmåga hjälpte henne identifiera Nicholas Brody som terrorist och sedan att omvända honom. Hon ledde även det operativa tillfångatagandet av Abu Nazir, hjärnan bakom al-Qaida, som ledde fram till hans död. Tredje säsongen avslutades i stor dramatik med avrättningen av Nicholas Brody

Carrie och hennes grupp lyckades även få en hållhake på Majid Javadi, mannen som var ansvarig för bombattentatet mot CIA, vilket gör honom till en ovärderlig tillgång för USA. Men framgångarna i yrkeslivet har inte varit utan stora svårigheter och bakslag. Och att Carrie under tiden blev kär i Nicholas Brody och gravid med hans barn gjorde inte livet mindre komplicerat.

När fjärde säsongen startar är Carrie mamma till sitt och Brodys gemensamma barn. Och när hennes karriär som stationschef utomlands tar fart tvingas hon till svåra val för framtiden. Samtidigt har Saul Berenson, Carries mångårige mentor, tvingats gå i pension. Kommer han kunna hålla sig kvar inom spionvärlden och ha koll på sin skyddsling trots att han numera jobbar för en privat säkerhetsfirma i New York?

Tittarreaktioner

Tittarna fortsätter att hylla serien. Nedan följer några av reaktionerna på sociala medier i samband med fjärde säsongen.

”Homeland regerar igen” – @RSolax

”Bästa avsnittet av Homeland sedan säsong 1? Tror på en magnifik säsong” – @jojonovic

”Homeland! Ruggigt bra!” – @EmLjunggren

”Men hurra för Homeland som nu har två starka kvinnor i tunga roller. Carrie och ambassadörskan” – @kschyffert

”Homeland är vansinnigt bra” – @berglundalbin

”Homeland gör mina måndagar” – @Lennartzcecilia

”Att Homeland är tillbaka. Mörka höstkvällar är räddade” – @evadidriksson

”Homeland s04 är klart den bästa säsongen av denna serie – vilket lyft” – @knivkungen

”Homeland, orkar inte vad bra” – @olssonrobin

”Homeland är det bästa jag någonsin sett” – @AlekPettersson

Sänds på måndagar

Fjärde säsongen hade premiär måndag 6 oktober kl 21.15 i SVT1 och SVT Play. På säsongspremiären sändes dubbla avsnitt, direkt efter varandra. Därefter sänds ett avsnitt varje måndag klockan 22.10 i SVT1 och SVT Play.

Nytt för den här säsongen är att du kan se Homeland både i din dator, mobil och surfplatta. Serien går endast att se i Sverige.

Roller, i urval:

  • Carrie Mathison – Claire Danes
  • Saul BerensonRupert Friend
  • Dar Adal – F. Murray Abraham
  • Mira Berenson – Sarita Choudhury
  • Senator Andrew Lockhart – Tracy Letts
  • Fara Sherazi – Nazanin Boniadi
  • Martha Boyd – Laila Robins