Familjen Brody och Quinns öde – så blir nästa säsong av Homeland

Carrie i Homeland
Carrie Mathison återvänder till USA och frågan är vilka gamla karaktärer hon kan stöta på i nästa säsong av Homeland.

OBS – VARNING FÖR SPOILERS FRÅN SÄSONG FEM! I säsong sex återvänder Carrie till USA och vi får dessutom återse en del gamla karaktärer från tidigare säsonger. Enligt seriens producent Alex Gansa kommer vi även få svar på frågan alla undrar över – vad händer med Peter Quinn?

Efter turer i Mellanöstern och Europa så har vår känslostyrda och intuitiva favoritagent återvänt till USA. Den här gången New York. Och serien tar sin början efter ett avgjort presidentval och de 72 dagar fram till installationen av den nya presidenten.

Under denna period är landet under ett ”bräckligt maktskifte”, menar Alex Gansa.

Bekanta ansikten kommer att dyka upp

När Carrie Mathison i säsong sex försöker ordna till ett så drägligt liv som möjligt på hemmaplan är chansen mycket stor att vi få återse karaktärer som var med i de tre första säsongerna.

– Om det är familjen Brody eller inte tänker jag inte säga. Det här kommer vara första gången som Carrie kommer tillbringa en längre tid i USA, så hon har flera personer att ta upp kontakten med, säger Alex Gansa (seriens showrunner) enligt sajten Entertainment Weekly.

Saknar du också Carrie, Quinn och de andra? Här kan du se massor av bra drama och tv-serier vi rekommenderar i SVT Play!

SPOILERVARNING

Har du inte sett säsong fem av Homeland kanske du inte ska läsa kommande rader.

I säsong fem blev Peter Quinn saringasförgiftad av ett gäng illvilliga terrorister och han hamnade i ett mycket kritiskt tillstånd. När eftertexterna började rulla på säsongens sista avsnitt så var agentens öde fortfarande inte beseglat.

– Jag har sett precis lika mycket som ni. Det finns inget definitivt svar, sa Showtime-chefen David Nevin då på sajten Variety.

Men nu är det bekräftat att Peter Quinn som spelas av Rupert Friend även är castad i nästa säsong. Om hans hälsotillstånd är oförändrat eller inte återstår att se. Men så här säger Alex Gansa till Entertainment Weekly:

– Hur Peter Quinns karaktär kommer att utvecklas detta år kommer att överraska tittarna, det kanske inte blir vad du tror.

Mardrömsbeskedet till fansen – kraftig försening av sjätte säsongen

Nästa säsong av Homeland var planerad att sändas hösten 2016. Men nu rapporterar flera amerikanska medier att säsongsstarten skjuts upp till januari 2017 med anledning av att inspelningarna sätter i gång i augusti i år.

Men i all väntan kan tittarna i alla fall trösta sig med att få se Carrie och gänget en bra tid framöver då det nu stårt klart att ytterligare två säsonger är spikade.

– Homeland är en serie som ständigt förnyar sig själv. Den förändrar sig från säsong till säsong, säger Showtime-chefen David Nevin enligt sajten Variety och menar att Homeland kan fortsätta i fler säsonger än så.

Homeland-Carries självlysande askunge-klänning välter internet efter galan

Homeland återvänder till USA – med eller utan Peter Quinn