Nya säsongen av Homeland i SVT Play

Carrie Mathison (Claire Danes) i Homeland.

Här är glädjebeskedet till alla fans. Nya säsongen av Homeland kommer att visas i SVT Play ett dygn efter premiären i USA.

Nu är det klart att SVT sänder den nya femte säsongen av Homeland ett dygn efter att avsnitten släpps i USA. Den 5 oktober klockan 22.00 i SVT Play är tiden att boka in för premiären.

I femte säsongen har Carrie Mathison lämnat livet som CIA-agent bakom sig och arbetar istället för ett privat säkerhetsbolag i Berlin men hon kommer återigen att dras in i den värld som hon lämnat bakom sig.

Premiär i SVT Play måndagen den 5 oktober klockan 22.00. Serien sänds även i SVT24 klockan 22.45 och den 11 oktober klockan 22.00 i SVT1.

Homeland-fansen: ”Kanon att ni släpper det tidigare i svtplay”
”Bra på bollen SVT. Nya Homeland streamas före sändning av linjär-tv. #digitalatrender #tvtv #framtid” - skriver Magnus på Twitter.

”"Homeland", nypremiär ikväll 22.00 på enbart SVTPlay. Peppar hela dagen med att lyssna på nervös Carrie-jazz.” - skriver Jan Gradvall på Twitter.

”Hela årets sovjetiska avgift för tv-licens är värd kvällens premiär av #homeland” - skriver Nadé på Twitter.

”Äntligen ja, kanon att ni släpper det tidigare i svtplay, men hade gärna sett att det släpptes kl 21 istället, blir så väldans sent. Men ändå bra jobbat SVT.” - skriver Linnéa på SVT Plays Facebook.

”Ska bli intressant att se Carrie som nybakad Berlin-hipster i säsongspremiären av "Homeland" i @svtplay kl 22 ikväll.” - skriver Nicholas på Twitter.

”När @MartenEismark upplyste mig om att det är premiär för HOMELAND ikväll gick den här dagen från 0 till 10” - skriver Sofia på Twitter.

”Fördelen med att det läggs upp på play är att man kan se det när man vill.” - skriver Birgitta på SVT Plays Facebook.

”Tänk nästa söndag. Bron 20.00 och Homeland 21.00. Man måste ju bara älska den statliga televisionen.” - skriver Victor på Twitter.

I USA går Twitter varmt efter säsongspremiären
”Gotta say that was probably one of the strongest season openers for #Homeland. Can't wait for next week!” - skriver Jade.

”Loved the #Homeland  premiere! Looking forward to the rest of the season.” - skriver Francois.

”#Homeland showed us a very different Carrie Mathison in last night's premiere…” - skriver Mohamed.

Och så här skriver recensenterna om nya säsongen
”Lugnet före stormen för en lycklig Carrie i Berlin” - skriver Nöjesbladet.