Humorgänget I just want to be cool får egen serie

Peter Cederling / SVT.
Peter Cederling / SVT.

På nätet ses deras sketcher av en miljonpublik - nu har I just want to be cool en egen webbexklusiv serie här på SVT Humor.

Humorkollektivet I just want to be cool är ett kompisgäng från Vallentuna utanför Stockholm och består av Emil Beer, Victor Beer och Joel Adolphson. För ett år sedan började de lägga upp korta sketcher på YouTube, med målet att helt enkelt underhålla så många människor som möjligt. Deras sketcher har nu upp till 1 miljon visningar vardera.

Fansen fick vara med och döpa serien
Serien fick sitt namn genom att gänget i I just want to be cool bad fansen att komma med förslag på vad serien skulle heta. Förslagen fullkomligt strömmade in via deras Facebook-sida. Ett par förslag var "semiproffs" eller "semifinal" men gänget i I just want to be cool fastnade för den kortare varianten, namnet på serien kommer att vara "semi".

"Semi" med I just want to be cool är producerad för SVT av Art 89 Television. Christoffer Sandler producerar och regisserar och Tomas Schubert är redaktör.  De har tidigare jobbat med bl.a. Gina Dirawi, William Spetz och Rebecca & Fiona.

Semi sänds i tio måndagar framöver kl 19 här på SVT Humor.