Lars Wide är den förste att installeras i Husdrömmar Hall Of Fame

Lars Wide har byggt om ett 50-talsgarage till bostadshus
Lars Wide har byggt om ett 50-talsgarage till bostadshus

Veckans avsnitt av Husdrömmar är historiskt. Redaktionen har följt Lars Wides hus i Genarp i fyra år. Den första inspelningen gjordes redan i april 2012 och var faktiskt den första av alla inspelningar i Kristallen-vinnaren Husdrömmar.

Lars är en stockholmare som flyttat till Genarp i Skåne för att ensam bygga om ett gammalt 50-talsgarage till bostadshus. Platsen visar sig ha en nära koppling till hans numera bortgångna pappa.

Det har tagit honom fyra år att färdigställa huset, som höll på att inte bli färdigt den här säsongen heller. Men Pernilla Månsson-Colt, Gert Wingårdh och redaktionen bakom Husdrömmar har fortsatt följa projektet ända till februari 2016. Medarbetarna i redaktionen har kommit och gått men Lars husdröm har bestått.

– Två redaktörer, ett gäng med inslagsproducenter, ett oräkneligt antal fotografer samt tre redigerare. Ja, det har faktiskt passerat två projektledare också, när jag tänker efter, samt tre koordinatorer. Och som grädde på moset var det faktiskt Franca Smith, gruppchef för Program här i Malmö, som tipsade om huset... för drygt fyra år sedan, säger projektledare Mats Weman.

Men kvällens huvudroll är den outtröttlige entusiasten Lars Wide, som till slut färdigställde det gamla 50-talsgaraget till en bostad som inte liknar något annat i Genarp.

– Och vi har alltså följt honom i hela fyra år! För detta har Lars Wide definitivt förtjänat en plats i Husdrömmar Hall Of Fame, säger Mats Weman.

Se Husdrömmar i SVT Play