Programmet som ska förverkliga drömmar

Penilla Månsson Colt.
Penilla Månsson Colt.

Har du bestämt dig för att en gång för alla ta tag i det där du alltid drömt om, velat uppnå, komma över eller förändra?

I programmet Idag om ett år får du följa vanliga människor som har beslutat att ta tag i sina liv. Under tolv månader jobbar de medverkande med att förändra sina liv på olika sätt. Det kan vara allt från att hitta kärleken, lära sig gå igen, bli cirkusartist, skriva en bok eller att bestiga Kilimanjaro. Det som sker under ett år för de medverkande, visas i ett och samma program för tittarna genom att programmets två olika delar spelas in med ett års mellanrum.

- Jag är stolt och glad att det är just public service som tar sig an svenska folkets allra mest inspirerande och fängslande berättelser. Vår programledare Pernilla Månsson Colt kommer att presentera många spännande människor, en del av dem kommer att förändra sina liv för alltid, säger Petter Bragée, programchef SVT Malmö.

I programmet kommer vanliga människor att göra entré genom studions "Idag-dörr" och berätta om hur de ska förändra sina liv inom tolv månader.  Några minuter senare återkommer de genom ”Om ett år”-dörren. Ett helt år har gått för deltagarna, men bara några minuter för tittarna.

- I en orolig omvärld känns det extra bra att lansera ett program som visar att positiv förändring är möjlig. Och att den kan börja hos var och en. Det här formatet visar att det går att förverkliga den där drömmen man bara drömt så länge, men inte kommit sig för att göra något åt, fortsätter Petter Bragée.

Idag om ett år är den svenska versionen av det brittiska formatet This time next year som just nu gör succé på Channel 4 i Storbritannien. Formatet har sålts till tio länder och är just nu ett av de hetaste formaten på den internationella tv-marknaden.

I den här serien kommer deltagarna i programmet till vår Idag om ett år-studio i januari 2017 och berättar om sitt mål och kommer tillbaka till samma studio i januari 2018 för uppföljning, och vi gör nedslag under året för att ta del av resan.

Idag om ett år

En programserie om att förverkliga sina drömmar