Brita Zackari och Nassim Al Fakir leder Idrottsgalans uppsnack och eftersnack

Brita Zackari och Nassim Al Fakir
Årets största idrottsfest laddas upp med Brita Zackari och Nassim Al Fakir.

Årets största idrottsfest leds av Kristin Kaspersen , men laddas med fördel upp tillsammans med Brita Zackari och Nassim Al Fakir i SVT Play. De tar tempen Globens röda matta, för att sedan landa i livestudion. En rivstart på galakvällen där tittarna kommer att få möta den ena storstjärnan efter den andra.

Så här sänds Idrottsgalan:
Röda mattan – kl 16.45-17.30 i SVT Play, med Brita och Nassim.
Uppsnack kl 18.30-20.00 i SVT Play, med Brita, Nassim och gäster.
Idrottsgalan – kl 20.00-22.30 i SVT1 och SVT Play, med Kristin Kaspersen.
Eftersnack – kl 22.30-23:00 i SVT Play, med Brita, Nassim och gäster

Kristin Kaspersen leder huvudsändningen från Idrottsgalan

Ankare i årets Uppsnack- och Eftersnackstudio är Brita Zackari. TV-profilen som med sitt skarpa huvud, härliga personlighet och nyfikenhet på det oväntade, kommer att skapa en gemytlig stämning. Flera av de idrottsstjärnor som har möjlighet att ta hem priser under kvällen tittar förbi studion. Samtidigt som det vankas ett nytt hett möte mellan boxarna Mikaela Laurén och Klara Svensson. Frågorna kommer att dugga tätt och färdigheter kommer att testas via olika utmaningar.

Allt det senaste om Idrottsgalan hittar du hos SVT Sport


Hur känns det att leda Idrottsgalans Play-sändning, Brita?

– Det är otroligt hedrande och kul att sända live från galasäsongens höjdpunkt. Bonus att få gå runt och gnugga mig mot en massa finklädda sportisar!

Vem är din drömgäst till studion?

– Pia Sundhage. Jag kommer inte kunna föra mig kring henne dock, men ni får stå ut med det.

I samband med studiosändningen kommer charmören Nassim Al Fakir att undersöka vad som händer runt om i Globen. Med sin humor och sitt barnasinne finns det ingen fråga som är för stor eller för liten för Nassim. Ett perfekt utgångsläge för den flygande reportern, som kommer att ge en unik inblick i vad och vilka som behövs för att Idrottsgalans maskineri ska gå runt.

Hur ser du på att kliva in i rollen som flygande reporter, Nassim?

– Äntligen! Jag är ju känd för min energi, den har inget stopp. Det känns som jag borde ha varit här för längesedan.

Du börjar kvällen på röda mattan – hur förbereder du dig inför den utmaningen?

– Det handlar om fokus, att se folk och att hitta lugnet inombords. Jag kan knappt vänta tills jag står där.

Idrottsgalans sändning på SVT Play är dessutom publikens chans att få kontakt med deras hjältar. Under sändningen den 16 januari, kommer alla kunna ställa frågor till studions gäster via #idrottsgalan och på chatten som finns på svtsport.se.

Moa Jörnmark kliver för andra året i rad in i rollen som webbredaktör och lyfter tittarnas tankar direkt till studion.

Efter det klimax som är Idrottsgalan, sys kvällen ihop med en eftersändning. Då pratar studion med prisvinnare, samtidigt som andra härligheter från kvällen utlovas. En magisk galakväll helt enkelt.

Allt om Idrottsgalan hittar du här!

Idrottsgalan är en festklädd galamiddag för ca 2400 gäster som inkluderar en oslagbar mängd av våra största idrottshjältar på en och samma gång. Galan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio

Idrottsgalan äger rum i Ericsson Globe den 16 januari 2017 och direktsänds i SVT1 kl 20.00 - 22.30, samt i SVT Play och Sveriges Radio.