Fyra anledningar att älska Indian summers

Madeleine (Olivia Grant) och Alice (Jemima West) i Indian Summers.

Miljöerna, intrigerna, kläderna och historielektionen. Därför kan vi inte få nog av Indian summers.

Se Indian summers i SVT Play!

Miljöerna
Indian summers utspelar sig i Simla vid Himalayas sluttningar och man bjuds på fantastiska vyer. En rolig detalj är att serien inte alls är inspelad i Simla utan vi befinner oss i själva verket i Malaysia. Men fint är det i alla fall.

Intrigerna
Sällan händer det väl så mycket som i ett avsnitt av Indian summers. Nu när serien är tillbaka har det gått tre år sedan första säsongen, året är 1935 och Indien är fortfarande en brittisk koloni. När den brittiska vicekungen blir allvarligt skadad i en terrorattack misstänks det snart att Aafrin är inblandad. Alice har gift sig med en engelsman och Cynthia försöker pressa Ralph att avancera men Madeleine har andra planer.

Kläderna
Färgglada saris och klassisk glamour. Kläderna i Indian summers får en ibland att önska att man fick vara med på 1930-talet då serien utspelar sig.

Historielektionen
Indian summers är dessutom så mycket mer än vackra miljöer och kläder. Här får vi även se hur det brittiska imperiets kolonisering av Indien såg ut och ta del av de konflikter som utspelade sig.

Ta en titt på andra säsongen av Indian summers