Innan vi dör – så blir nya SVT-serien med Marie Richardson, Adam Pålsson och Alexej Manvelov

Innan vi dör.
Adam Pålsson, Marie Richardson och Alexej Manvelov i nya SVT-dramaserien Innan vi dör.

SVT:s nya thrillerserie Innan vi dör är en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, farliga förälskelser och brutal maktkamp i undre världen. 

Se trailern här.

I huvudrollerna ser vi bland andra Marie Richardson, Adam Pålsson och Alexej Manvelov. Manus är skrivet av Niklas Rockström och Wilhelm Behrman. Simon Kaijser (Torka aldrig tårar utan handskar, Life in Squares för BBC) regisserar inledande avsnitt.

Se också: Adam Pålsson i Bron

Hanna Svensson är en polis med hög moral och stenhårda principer, men hon är inte längre stjärnan på Stockholmspolisens enhet för organiserad brottslighet. Hon saknar familjen som hon offrat för karriären. Särskilt sonen Christian som just avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för droginnehav. Deras kontakt är obefintlig eftersom Hanna var den som såg till att han greps.

Se också: Marie Richardson i Wallander: Mannen som log

Christian har istället funnit sig tillrätta som diskare på en restaurang som drivs av familjen Mimica, där familjens överhuvud Davor har tagit Christian under sina vingars beskydd.

När Hannas älskare, bästa vän och kollega Sven försvinner, uppdagas att han driver en hemlig utredning om ett kriminellt mc-gäng. Men bara Hanna vet att Sven har en infiltratör och hon tar över sms-kontakten med infiltratören. Hanna vet inte vem det är, bara att täcknamnet är ”Inez”.

Se också: Alexej Manvelov i nya SVT-serien Insiativet (Initiativet)

Snart inser Hanna vidden av utredningen. Ett brutalt och djävulskt iscensatt maktövertagande är på gång i den undre världen, och Inez är Hannas enda chans att förhindra det.

Men priset är högre än hon anar.

Hanna tvingas kämpa för sin sons liv på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig och hon måste krossa en familj för att rädda sin egen.

I övriga roller bl a: Magnus Krepper, Sofia Ledarp, Richard Forsgren, Johan Hedenberg och Sandra Redlaff. 

Serien är producerad av B-Reel Films i en samproduktion med SVT, ZDF och Filmregion Stockholm - Mälardalen. Producenter: Maria Nordenberg och Fredrik Heinig. Ansvarig utgivare: Maria Nordenberg, tf programchef för drama på SVT. För den internationella distributionen svarar ZDF Enterprises.

Serien har premiär i SVT Play och SVT1 söndag 15 januari 2017 kl 21:00.