Annika Norlin: ”Jag vill hem och gnugga in mig i Nationalteatern”

Foto: SVT
Annika Norlin och Jill Johnson besöker ett hästlopp i Nashville.

Popartisten Annika Norlin reagerar starkt på miljön när hon besöker ett hästlopp i Nashville ”Jag skulle vilja ha mer hår på bena nu för att uttrycka någon slags motreaktion”.

– Jag har aldrig känt mig så indie i hela mitt liv. Jag känner att jag vill hem och gnugga in mig i Nationalteatern. Jag förstår inte det här över huvudtaget, vad det är som händer, säger Norlin när hon ser människorna som besöker hästloppet.

En gång om året sker ”Steeplechase” i countrystaden Nashville, ett socialt event där man klär upp sig och tittar på hästlopp. Kvinnorna som besöker eventet klär sig av tradition i stora hattar och tjusiga klänningar, något som Annika Norlin ser som väldigt främmande.

– När jag kommer i sådana här sammanhang så fattar jag verkligen hur mycket av en progghagga jag är egentligen. Jag får en väldigt stor känsla av att jag skulle vilja ha mer hår på bena nu för att uttrycka någon slags motreaktion, som ingen skulle bry sig om.

Jill Johnson, som visserligen aldrig varit på ett ”Steeplechase”, känner sig mer hemma bland de ganska konservativa traditionerna som omger Nashville.

– Jag får för mig att tjejerna har stor stolthet i att förbereda sig, klä upp sig och göra de här grejerna, säger hon.

Här hittar du alla låtar i programmet.

Hela avsnittet med Annika Norlin sänds onsdag 16 december klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.