Dougs låt fick tittarna på fall

Foto: SVT
Douglas Seegers spelar sin låt Down to the River för Magnus och Jill i Nashville.

Direkt efter programmet var det många som lovordade Doug Seegers och hans röst. Nu finns hans låt äntligen på Spotify och Doug själv är rörd över alla fina kommentarer.

Det var inte bara Jill Johnson och Magnus Carlson som blev djupt berörda när hemlöse Douglas Seegers sjöng och spelade sin låt Down to the River på en gata i Nashville.

Här är några av reaktionerna i sociala medier:

”Doug Seeger i #JillsVeranda jag nästan dog. Vilken jävla låt!” @ojfie

”Doug Seeger! Den historien, den låten! TV blir inte bättre än så här. Amen.” @MagnusHallqvist

”Så underbart att se musiker dras med av en sån fantastisk låt.”@asalSE

”Herregud så bra de gjorde Down to the River i Cash Cabin Studio. Ser om detta lilla klipp igen. Och igen.”@annapfriberg

”Hoppas någon gör en Searching for Sugarman om Doug Seegers.”@Daningmar

I programmet fick Doug senare spela in sin låt med Magnus och Jill i legendariska Cash Cabin Studio och nu har den släpps på Spotify. Här kan du lyssna på låten, liveversionerna och all musik från Jills veranda. *)

”Jag vill till Sverige”

Under dagen har vi försökt nå Doug för att berätta om tittarnas hyllningar till honom och låten.

– Jag är överväldigad över reaktionerna. Jag vill verkligen åka till Sverige och tacka tittarna med en konsert tillsammans med Jill, säger han i intervjun när vi till slut når honom i Nashville.

– Jag började nästan gråta när jag läste alla fina kommentarer jag fått, berättar Doug som kunde läsa alla hyllningar först efter att han fått låna en dator av en vän.

Vad händer nu?

Sedan tidigare finns det bara ett par klipp med Doug på Youtube, ett från hösten 2012 och ett från hösten 2013. Där började flera svenska tittare skriva hälsningar till Doug direkt efter programmet i hopp om att han skulle svara.

Redaktionen för Jills veranda har redan fått massvis med förfrågningar om Douglas Seeger kan komma till Sverige. Nu senast från en arrangör bakom en av sommarens bluegrass-festivaler.

Här finns hela intervjun med Doug där han berättar om vad han gör idag, om sina framtidsplaner och om det blir någon resa till Sverige.
 

*) På Spotify saknas just nu Douglas Seegers namn på låten, vilket många påpekat. Skivbolaget svarar att det skett en miss i leveransen till Spotify men att de jobbar på att få det uppdaterat och att de ser till att Doug får upphovsmanna- och artistroyalty för låten.