Doug Seegers återvänder till Jills veranda

Foto: SVT

Stjärnskottet från första säsongen är nu tillbaka! Doug Seegers besöker än en gång Jills veranda och berättar om livet efter succésagan – och hur han ännu inte lämnat gatan.

I sista avsnittet av andra säsongen besöker popartisten Annika Norlin Jills veranda. Men artisten får sällskap på verandan av ingen annan än föregående säsongens sensation: Doug Seegers.

– Du spelar mycket på gatan och på sistone även på väldigt fina lokaler i Sverige. Om du skulle jämföra de två, hur är det att spela låtarna? frågar Annika Norlin när hon träffar Seegers.

– På gatan finns det en känsla av frihet. Det är ingen som har några förväntningar och det finns inga regler man följer. Det finns saker som hänt mig när jag spelat på gatan som är väldigt dyrbara för mig, och sådana saker kan man inte hitta någon annanstans, berättar Seegers.

Doug Seegers slog igenom i första säsongen av Jills veranda när han som hemlös gatumusikant fångade Jill Johnsons och resten av Sveriges uppmärksamhet. Sedan dess har han gjort ett flertal turnéer i Sverige.

– Det har varit en fantastisk resa för mig, säger Doug i programmet.

Här hittar du alla låtar i programmet.

Hela säsongsavslutningen av Jills veranda ser du onsdag 16 december klockan 21.00 i SVT1 och SVT Play.